Home Alcoià Educació i empresaris estreteixen lligams per a atraure als joves a l’FP...

Educació i empresaris estreteixen lligams per a atraure als joves a l’FP i formar mà d’obra

0
SHARE

Empresaris, centres formatius i Generalitat aborden a Alcoi com acabar amb la manca de mà d’obra que amenaça el futur del teixit productiu industrial a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Es busquen formes per a fer més atractiva aquest tipus de formació als joves de les comarques, tenint en compte que diferents sectors de la zona podrien inserir-los laboralment de forma immediata. Els empresaris consideren que es juguen el futur industrial de la zona amb la mà d’obra.

Des que el pitjor tram de la crisi econòmica va passar, bona part de les empreses que operen a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla estan registrant guanys. No obstant, durant els darrers anys 90 i el que ha transcorregut de segle XXI, la tendència educativa per part dels joves que ixen dels instituts ha sigut a formar-se en graus universitaris, deixant d’abastir part del teixit productiu amb d’obra experta. Aquesta carència de formació tècnica tracta de ser coberta amb Formació Professional, però a dia de hui no és massa demandada pels joves estudiants.

Els propis empresaris porten mesos alertant de la manca de mà d’obra especifica per als principals sectors productius de la muntanya alacantina, com el tèxtil, el metall-mecànic o el plàstic. Hui, ens formatius, administracions i empreses han coincidit a la Cambra de Comerç d’Alcoi per a buscar solucions a un problema que amenaça l’estabilitat futura dels principals oficis de les comarques. Es tracta, a més, d’una de les línies d’acció del Consell, que vol recuperar el poder de la indústria per a fer que arribe fins al 20% del PIB a la regió

Un dels principals entrebancs que detecten empresaris, ens educatius i administració és el poc atractiu que els joves troben en la FP com a eina formativa capaç d’oferir-los oportunitats de futur. Precisament la inserció laboral és un dels punts forts de la FP que ofereixen els distints centres a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Per la difusió del seu poder de contractació i estretir els lligams entre ens formatius i empreses cara a les pràctiques passa el futur de la mà d’orba especialitzada a la muntanya alacantina, de la que depèn part del futur econòmic de tota la zona.

La interrelació futura entre els 3 ens reunits hui a Alcoi és de capital importància per a una zona que té la indústria al seu ADN.