Inici Destacats Educació inverteix 672.000 euros en reparar desperfectes dels barracons al Bracal de...

Educació inverteix 672.000 euros en reparar desperfectes dels barracons al Bracal de Muro

661
0
COMPARTIR

El retard en la construcció de nou Col·legi Bracal de Muro no sols redundarà en pitjors condicions per als alumnes i professors del centre. També ha provocat que la Conselleria d’Educació haja de dur a terme una inversió extraordinària de 672.000 euros per a condicionar mínimament el centre. La seua construcció experimentarà un retard mínim d’any i mig degut als incompliments de l’empresa adjudicatària, a la que ja se li ha retirat la seua condició.

La previsió inicial, una vegada adjudicats els treballs, apuntava a que el nou centre podria utlitzar-se cara al curs 2020/2021, cosa més que difícil després de l’abandonament de la concessionària. Els cost del projecte ascendeix a 6,2 milions, als que cal afegir la inversió que va a dur a terme la Conselleria d’Educació. Així li hi ha comunicat als representants murers desplaçats fins a València.

Els treballs a dur a terme durant el proper estiu es centren en duplicar la coberta del sostre per a evitar goteres. Del mateix mode, es canviaran les 111 finestres dels barracons per a altres amb sistema Climalit, que milloren l’aïllament tèrmic. Els aparells d’aire condicionat i calefacció també experimentaran millores, cosa que també ocorrerà amb els canalons de desaigüe. Els elements amb més ús del centre, com els lavabos o les portes dels serveis, també seran renovats.

Educació reclamarà a l’anterior adjudicatària danys i perjuís pels retards. És previsible que també repercutisca la despesa per a adaptar les aules pre fabricades, que a més haurà de llogar durant un any més d’allò previst.