Home Alcoi Efectivitat en la promoció de l’emprenedoria alcoiana: 21 de les 28 iniciatives...

Efectivitat en la promoció de l’emprenedoria alcoiana: 21 de les 28 iniciatives d’Activa Àgora segueixen actives 3 anys després

459
0
SHARE

Aquest programa, juntament amb l’atenció prestada a través de la iniciativa Àgora Emprenedors, ha propiciat la creació d’un total de 28 projectes empresarials des de 2018, dels quals actualment segueixen 21 en funcionament tot i la pandèmia.

L’Ajuntament d’Alcoi, a través de l’espai Àgora Coworking va posar en marxa en 2018 el seu programa Activa Àgora, en col·laboració amb CEEI i FEDAC, el suport de JOVEMPA i el finançament de la Diputació d’Alacant. La iniciativa posa a la disposició d’emprenedors i empreses de recent creació un programa gratuït d’entrenament de tres mesos de duració per a orientar-los, capacitar-los i tutelar-los en el procés de llançament de la seua empresa.

El programa agrupa la realització de tallers formatius, tutories grupals, tutories individuals i una activitat final de presentació de projectes i networking, així com la instal·lació gratuïta dels projectes en l’espai Àgora Coworking durant tot el programa, i també el suport per a la sol·licitud d’ajudes econòmiques dins del programa “Inmpuls” de l’Ajuntament d’Alcoi, que disposa d’una línia pròpia per a emprenedors.

Des de llavors, s’han presentat a les diferents edicions 136 projectes empresarials d’entre els quals s’han seleccionat 60, una desena per cada edició. Gràcies a la iniciativa s’han creat un total de 14 empreses, de les quals onze estan actualment actives.

Aquest programa es completa amb Àgora Emprenedors, un servei d’atenció per a qualsevol persona que vol posar en marxa el seu negoci i a través del qual s’han creat altres 14 empreses, de les quals deu estan en funcionament. D’aquesta manera, des de 2018 s’han creat un total de 28 empreses i en l’actualitat 21 d’elles continuen actives.

Entre els casos d’èxit, destaquen alguns projectes liderats per dones, que resisteixen i s’adapten per a continuar prosperant malgrat la crisi sanitària provocada pel coronavirus.