Home Cultura El Carnestoltes envaeix la muntanya alacantina i fa de Muro la capital...

El Carnestoltes envaeix la muntanya alacantina i fa de Muro la capital interior de la diversió

0
SHARE

El Carnestoltes de Muro, el més famós de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, ha batut enguany el rècord de participació superant les 2.000 persones. Més de 800 d’elles han concursat en la desfilada per a obtenir els premis a les millors disfresses. Ballets, carrosses, crítica social i música, molta música, són els ingredients d’un Carnestoltes que va en augment a Muro. També la resta de la muntanya alacantina s’ha bolcat en l’esdeveniment, a excepció d’Alcoi, on tindrà lloc aquest proper cap de setmana.

El Carnestoltes ha envaït aquest cap de setmana la immensa majoria de les poblacions de la muntanya alacantina a cops de música, disfresses i diversió. Una festivitat que té certes dos de crítica social i política, més encara quan s’apropen les eleccions generals, autonòmiques i municipals. A excepció de la ciutat d’Alcoi, que sempre retarda una setmana aquesta festa, la resta de poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han gaudit d’una jornada de Carnestoltes en la que han tingut una bona càrrega els més menuts.

Però si hi ha que destacar una celebració del Carnestoltes a l’interior alacantí eixa és la de Muro, que any rere any es revela com a un potent atractiu de la localitat. De fet, centenars de persones provinents de la resta del Comtat, l’Alcoià i la Vall d’Albaida s’han desplaçat fins la vila murera per a participar de l’intens programa d’activitat que va enriquint-se a cada nova edició. El Carnestoltes és una de les dates més esperades a Muro, on enguany s’ha superat la participació amb més de 2.000 persones en la desfilada i 800 inscrites al concurs.

La major part dels participants en la festivitat són naturals de Muro, pel que preparen amb molta cura una desfilada que ha tret a relluir autèntiques obres d’art. La presència de batucades ha contribuït a que el ritme haja sigut una de les notes dominants d’una desfilada en la que també han participat fins a 14 carrosses i diversos ballets amb coreografies que han posat l’animació i la vistositat a l’esdeveniment.

A la resta de poblacions de l’interior alacantí, a excepció d’Alcoi que ho farà la propera setmana, també s’han dut a terme les desfilades, tant infantils com adultes. És el cas de localitats com Ibi, Cocentaina i Onil, on les disfresses han posat la nota divertida al cap de setmana.