Home Alcoi El Centre de Majors d’Oliver a Alcoi rebrà obres en tot el...

El Centre de Majors d’Oliver a Alcoi rebrà obres en tot el centre després de fer-lo més accessible

0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi treballa per tindre una ciutat accessible, a banda d’actuar a les voreres, també ho fa als edificis que té competències, en aquest cas el centre de majors d’Oliver.

La primera actuació ha consistit en fer accessible l’entrada, que donava dificultats a les persones amb dificultats de mobilitat ja que tenia dos escalons. Ara s’ha col·locat una rampa segons la legislació vigent, s’ha col·locat una porta d’accés automàtic i persiana enrotllable.

Les actuacions seguiran per fer accessible tot el centre i es faran treballs als banys que seran totalment adaptats, s’eliminaran diferents barreres arquitectòniques, es millorarà l’eixida d’evacuació, la cuina i la barra que també serà accessible.

La regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira destaca que «treballem perquè Alcoi siga accessible en tots els àmbits, la prioritat del Govern en aquest àmbit és clara, volem impulsar una ciutat més amable per a tota la ciutadania. Cal destacar que la ciutat va ser una de les primeres a aprovar un Pla d’accessibilitat i que des de l’any passat també es compta amb una partida econòmica per a millorar l’accessibilitat tant en obres com en comunicació».

Entre les diferents actuacions realitzades cal destacar, l’accessibilitat de les voreres de la coneguda popularment com «la volta als ponts», o al carrer Oliver; ara s’esta actuant als passos de vianants de la Plaça, i s’ha estan acabats els del Passeig Ovidi Montllor s’ha millorat l’accessibilitat d’edificis municipals com el Centre Cultural Mario Silvestres o l’edifici del Camí, 40 on està la seu de la Regidoria de Polítiques Socials, i també s’ha implementat el sistema S-visual d’interpretació en llenguatge de sords en quatre oficines d’atenció al públic (Policia Local, Serveis Socials al Camí 40, Oficina de Registre al carrer Sant Llorenç i la Tourist Info) i la web de l’ajuntament també s’ha fet accessible. Una altra infraestructura que s’ha adequat per a persones amb diversitat funcional van ser els semàfors, en aquest cas per a invidents, dins dels pressupostos participatius 2017. Per últim, s’ha posat en marxa recentment, amb els pressupostos participatius 2018, un sistema d’interpretació per a sords en els diferents museus de la ciutat amb la intenció d’ampliar-lo convertint la ciutat en destinació turística accessible.

D’altra banda, Alcoi també té previst que els tres itineraris principals de la ciutat siguen totalment accessibles en un horitzó temporal de 3 anys, pel que des del govern s’està treballant amb el grup motor per a prioritzar les actuacions destinades a aconseguir aquest ambiciós objectiu. L’altre tema important és la redacció d’un ordenança específica d’accessibilitat per a dotar a la ciutat d’un instrument a llarg termini que garantisca que totes les actuacions futures estiguen en línia amb l’accessibilitat i l’objectiu de què Alcoi siga una ciutat amable per a tot tipus de persones independentment de la seua diversitat.