Home Agres El Centre de Protecció Animal de la Mancomunitat de l’Alcoià i el...

El Centre de Protecció Animal de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat obrirà les portes l’u de març

0
SHARE

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat disposarà d’un Centre de Protecció Animal a partir del pròxim 1 de març. Els municipis que no disposaven del servei de recollida i acollida d’animals tindran unes noves instal·lacions a les quals es garantirà el seu benestar. El centre, molt demandat per la ciutadania als últims anys, s’ubica a uns terrenys cedits per l’Ajuntament de Muro i compta amb totes les prestacions necessàries per a acollir als animals abandonats de la zona.

Representants dels municipis que integren la Mancomunitat van visitar ahir el centre per tal de conéixer les instal·lacions, a les quals es donarà una nova vida als animals abandonats de les comarques. Es tracta d’un servei necessari que únicament es podia dur a terme de forma mancomunada, ja que molts dels municipis que se’n beneficiaran no disposen de recursos suficients per a crear i mantenir un centre d’aquestes característiques. D’aquesta manera, es donarà cobertura pel que fa a la recollida d’animals als municipis d’Agres, Alfafara, l’Alqueria d’Asnar, Benasau, Beniarrés, Benimarfull, Cocentaina, Gorga, Millena i Muro.

El servei es va licitar en 2021 amb l’objectiu de cobrir aquesta necessitat amb unes condicions que garantisquen que el servei es desenvolupe de forma òptima pel que fa al benestar dels animals que arriben al centre. Entre algunes d’aquestes condicions, que es sumen a les que garanteix el marc legal en matèria de protecció i benestar animal, es troben el sacrifici zero i el desenvolupament de programes i actuacions divulgatives amb la finalitat de fomentar el respecte als animals i els seus drets.

Una vegada estiga en funcionament el Centre de Protecció Animal, la Mancomunitat posarà en marxa els mecanismes de control del funcionament d’aquest. Entre els esmentats mecanismes es troba una comissió de seguiment, a la qual participaran representants dels ajuntaments que integren l’entitat, així com diversos informes exhaustius que l’empresa adjudicatària haurà de remetre periòdicament.

Blas Calbo, president de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, ha destacat el paper de l’entitat a l’hora de dur a terme actuacions com aquesta: “els municipis de menor població no disposen de recursos per a fer realitat projectes com aquest, només sumant forces podem fer possibles serveis tan importants com aquest. Per fi disposem d’un lloc on els animals abandonats estaran segurs i ben atesos, des d’on podran iniciar una nova vida”.

L’obertura estava prevista per a 2021, però entitats animalistes van presentar un recurs contenciós-administratiu contra la licitació de la gestió del centre, el qual demanava mesures cautelars que han estat desestimades i, per tant, el servei pot començar a prestar-se mentre s’espera que hi haja una sentència.