Home Cultura El Centre Ocupacional Sant Pasqual d’Ibi celebrarà la Cremà 2022 amb una...

El Centre Ocupacional Sant Pasqual d’Ibi celebrarà la Cremà 2022 amb una falla inspirada a l’Índia

565
0
SHARE

El Centre Ocupacional Sant Pasqual d’Ibi realitza els preparatius per a la ja tradicional cremà de la seua falla, aquest any inspirada a l’Índia, i que tindrà lloc el 19 de març. L’any 2020 es va quedar tot preparat i a punt de poder celebrar l’acte, però no va poder tenir lloc a causa de l’inici de la pandèmia. Aquest any, finalment, es recupera l’esdeveniment i, un any més, les expectatives són molt altes. Els usuaris del centre, juntament amb la direcció i els tècnics, han treballat molt dur perquè la falla quede perfecta. El muntatge està previst al Parc les Hortes, on tots els iberuts i pobles veïns podran anar a visitar-la i contemplar la seva espectacularitat. Els Fallers Majors seran Javier Giménez Bernabeu i María Torrico Serrano, que amb molt orgull ostenten el càrrec.

L’esdeveniment festiu ja s’ha consolidat com a cita ineludible al calendari ibense i compta amb molta expectació i assistència de públic. El programa d’actes comença el dimarts 1 de març, moment en què s’inaugurarà l’Exposició “Història de les falles del C.O. San Pascual”, a les 19.30 h, al Museu del Joguet. Aquesta estarà oberta en horari del Museu, de dimarts a diumenge, fins al 20 de març.

El dimarts 15 de març es realitzaran les tasques de plantà de la falla i de l’estand del Centre Ocupacional Sant Pasqual i l’endemà, el dimecres 16, després de la finalització de les esmentades labors, es procedirà a l’inici de les visites per part del públic a general. Les visites a la falla podran realitzar-se del dimecres 16 al dissabte 19 de març, en horari de 9:00 ha 12:30 hi de 15:00 ha 21:00 h. A més, a les 11:00 h del dimecres 16, es realitzarà una cercavila on es traslladaran els diferents ninots des del Museu del Joguet fins al Parc les Hortes, per col·locar-los a la falla.

Una vegada més, els escolars podran fer les visites concertades a la falla, el dijous 17 i el divendres 18 de març. I, finalment, el dissabte 19 de març serà el gran dia de la cremà. L’acte començarà a les 19:30 ha l’Ajuntament d’Ibi, on es rebrà a les escales als Fallers Majors per, posteriorment, realitzar la desfilada dels fallers amb la comitiva, a la qual està convidat el poble d’Ibi, fins el Parc les Hortes, on a les 21:00 h es procedirà a l’encesa de la traca, les mascletà i la cremà.

Des del C.O. San Pascual i l’Ajuntament d’Ibi es convida tots els veïns de la localitat i veïns de la comarca a participar a l’acte i realitzar la cercavila amb brusa i mocador faller típics, per acompanyar els fallers del Centre i gaudir de aquesta jornada festiva.