Home Alcoi El CES aprova el Pla Estratègic d’un Alcoi amb problemes a la...

El CES aprova el Pla Estratègic d’un Alcoi amb problemes a la Vaguada i els xalets de Font Roja

927
0
SHARE

El Pla Estratègic per a Alcoi, un dels documents estrela del govern socialista durant la darrera legislatura, ha rebut el suport del Consell Econòmic i Social alcoià. Comprèn desenes d’actuacions per a fer una ciutat més amable, cultural, sostenible i moderna en els propers anys. Apart d’això, el Ministeri de Foment durà a terme treballs per a reforçar la cúpula del pas del Benissaidó, on s’han detectat danys. I la reforma dels xalets de la Font Roja partirà retards degut a la retirada de l’empresa adjudicatària dels treballs.

La legislatura 2015-2019, que arriba a la seua fi el proper dissabte amb la configuració de les corporacions municipals eixides dels comicis del 26 de maig, ha sigut la legislatura en la que Alcoi ha aprovat els documents que regiran el seu desenvolupament futur. Ha ocorregut amb el Pla General Estructural, el document que, en clau urbanística, defineix com serà la capital de l’Alcoià durant, com a mínim, les dos properes dècades després de 30 anys d’un PGOU obsolet. I ara també ha sigut aprovat el Pla Estratègic, que avarca tots els àmbits de la vida de la ciutat.

El document ha rebut el vist i plau del Consell Econòmic i Social, on estan representats tots els actors implicats en el dia a dia d’Alcoi, ja siga en la vessant econòmica com en la social. El Pla Estratègic avarca desenes d’accions, més de 50, a desenvolupar en el futur en la ciutat per a millorar-la en els dos àmbits. Alguns d’eixos projectes, com Rodes o les iniciatives de la Smart City, ja estan en marxa; altres seran tasca del nou govern municipal. El document és fruït de dos anys de treball amb tots els actors de la ciutat, que han formulat propostes per a enllestir-lo.

Fora del Pla Estratègic queden les obres que el Ministeri de Foment va a desenvolupar en la Vaguada, on les cates realitzades durant els treballs al carrer Entença han destapat la necessitat de reforçar la cúpula del pas del Benissaidó. Uns treballs que correran a càrrec de l’administració central i que no posaran en perill ni el trànsit ni el resultat de les obres d’Entença.

D’altra banda, altres treballs que es veuran retardats són els de rehabilitació dels xalets de la Font Roja. L’empresa adjudicatària ha comunicat al Consistori que no es farà càrrec de l’obra degut a que el preu d’adjudicació no cobreix les despeses. La segon empresa del concurs serà l’encarregada de reformar els xalets al paratge natural alcoià, tot i que els treballs acumularan més retard.