Home Alcoi El Club Ajedrez Tabiya Alcoi campió de la 2a categoria autonòmica i...

El Club Ajedrez Tabiya Alcoi campió de la 2a categoria autonòmica i ascendeix a la 1a categoria autonòmica

395
0
SHARE

A final de l’any passat 2021 van acabar els Campionats Autonòmics i Provincials per Equips d’Escacs, on va participar el Club d’Escacs Tabiya Alcoy. A causa de la pandèmia que patim, aquests Campionats que es juguen a principi d’any, es van haver de posposar als darrers mesos de l’any passat.

El Club d’Escacs Tabiya Alcoy, va participar amb 3 equips. L’equip “A” va jugar a 2a Categoria Autonòmica, l’equip “B” va participar a la 1a Categoria Provincial, i l’equip “C” a 2a Categoria Provincial Promoció.

L’equip Tabiya Alcoi “A” a 2ª Categoria Autonòmica: hi va haver 7 equips, on els 2 primers classificats ascendirien a la 1a Categoria Autonòmica. Es va jugar per Sistema Lliga a 8 taulers, puntuant per trobada.

L’equip del Tabiya Alcoi “A” es va presentar amb forts jugadors, inclòs un Gran Mestre, incorporats de Galícia i Catalunya, inclosos els seus jugadors del Club Tabiya Alcoy i del Club Cocentaina. Van aconseguir vèncer a tots els partits de forma contundent i amb un ampli marcador, amb 5 punts d’avantatge sobre els segons classificats. Han quedat Campions i ascendeixen a la 1a Categoria Autonòmica, on jugaran per primera vegada als Campionats per Equips, que començaran al Febrer de 2022.

Els jugadors que han format part de l’equip “A” són: el Gran Mestre Arián González, Juan Antonio Villar, Miguel Rupérez, Iván Cano, Alberto Jul, Joaquín Corbí, Ginés Raúl Durá, Diego López, Javier Cantó, Jordi Linares, Emilio Rico, Peregrín Galdón, i Antonio Cabrera. Tots ells van jugar a un gran nivell.

Per a aquesta nova 1a categoria autonòmica, l’equip del Tabiya Alcoi “A” s’està reforçant amb l’objectiu d’aconseguir el primer lloc per ascendir a la màxima categoria autonòmica, la Divisió d’Honor.

Amb aquest projecte, i aquests èxits que s’estan aconseguint a un alt nivell competitiu per equips, el Club d’Escacs Tabiya Alcoy està donant un gran prestigi a l’esport alcoià, als escacs alcoià ia la Ciutat d’Alcoi.

L’equip Tabiya Alcoi “B” a 1ª Categoria Provincial: va haver-hi 8 equips, jugant-se per Sistema Lliga a 8 taulers, puntuant per trobada.

L’equip del Tabiya Alcoi “B”, va estar format per adults, joves i xiquets, i en alguns encontres no van poder comptar amb tots els jugadors, de manera que només van poder aconseguir el 6è lloc.

Els jugadors que han format part de l’equip “B” són: Javier Cantó, Jordi Linares, Emilio Rico, Peregrín Galdón, Antonio Cabrera, Guillermo Cruz, Eduardo Senabre, Íñigo Donoso, Antón López, Nicolás Colomina, Mario Sanjuán, Vicente Rozas, Gabriel Martínez (Pare), Sergio Cortés, i Gabriel Martínez (Fill). Tots han adquirit experiència per a futures competicions.

L’equip Tabiya Alcoi “C” a 2ª Categoria Provincial Promoció: hi va haver 4 equips, jugant-se per Sistema Lliga a doble volta a 4 taulers, puntuant per taulers.

L’equip del Tabiya Alcoi “C”, va estar també format per adults, joves i xiquets, i en alguns encontres no van poder comptar amb tots els jugadors, de manera que només van poder aconseguir el 3er. lloc.

Els jugadors que han format part de l’equip “B” són: Nicolás Colomina, Mario Sanjuán, Vicente Rozas, Gabriel Martínez (Pare), Sergio Cortés, Jorge Sanjuán, Gabriel Martínez (Fill), Álvaro Nácher, i Román Moratal. Tots ells es van enfrontar amb jugadors de més edat i nivell, per tal d’adquirir experiència per a properes competicions.