Home Cocentaina El Col·lectiu-Compromís Cocentaina denuncia que l’Ajuntament renuncie a la subvenció per a...

El Col·lectiu-Compromís Cocentaina denuncia que l’Ajuntament renuncie a la subvenció per a fer el pavelló municipal accessible i per eliminar barreres arquitectòniques del poliesportiu

943
0
SHARE

El Col·lectiu-Compromís denuncia que l’Ajuntament renuncie a la subvenció per a fer el pavelló municipal accessible i per eliminar barreres arquitectòniques del poliesportiu. La coalició contestana reivindica que és una obra que ja arriba molt tard.

Segons informa el Col·lectiu-Compromís Cocentaina, l’Ajuntament del municipi ha renunciat a l’ajuda de 65.264’56 euros per a l’eliminació de barreres arquitectóniques al poliesportiu municipal. El Col·lectiu 03820-Compromís a través del seu portaveu, Jordi Pla, qualifica “de mala notícia i exemple de mala gestió que encara continue el pavelló sense ser accessible. I encara de més mala gestió deixar perdre la subvenció de més de 65.000 euros per fer l’obra.”

A més, Pla afig que “fa molt de temps que anem reivindicant l’accessibilitat del Pavelló. No és cap novetat. Però no pot ser que l’Ajuntament deixe altre any sense fer aquesta obra necessària. Fa molt de temps que vam demanar la memòria per fer-ho accessible. No avancem i és una obra que ja arriba molt tard“, explica Pla.

Per tant, segons lamenta el Col·lectiu Compromís, el pavelló continuarà un any més sense ser accessible per a persones diversitat funcional, carros de xiquetes i xiquets i per a persones amb dificultat de mobilitat. Una obra que per al Col·lectiu-Compromís és necessària i que ja arriba molt tard.

A més, fa uns dies el Col·lectiu Compromís Cocentaina també proposava a l’Ajuntament contestàque s’adquirira un camió de la brossa en lloc de pagar 7.000€ al mes per un de lloguer. La coalició aposta per la compra d’un camió en propietat degut al cost de 7.000 euros de lloguer que paga el consistori per un camió usat. Vist que es preveu que el contracte de la brossa no es podrà licitar en uns quants mesos i fins i tot potser en més d’un any, el Col·lectiu-Compromís proposa que en lloc de continuar amb el pagament de 7.000 euros al mes de lloguer per un camió usat de recollida de residus sòlids urbans, l’Ajuntament adquirisca un camió en propietat. Aquest camió podria ser nou (al voltant dels 160.000 euros) o bé de segona mà en bon estat (per uns 50.000-60.000 euros, que estaria pagat en 7 o 8 mesos en concordància amb el que es paga cada mes per lloguer).

A més a més, des del Col·lectiu-Compromís recorden que aquest camió comprat es trauria del futur contracte de la brossa i per tant, rebaixaria el seu import. En paraules del portaveu de la coalició a l’Ajuntament, Jordi Pla “pagar 7.000 euros pel lloguer d’un camió de la brossa usat no és coherent. No és coherent perquè tot aquest procés fins tindre la licitació del contracte de la brossa va a allargar-se i no podem estar pagant 7.000 euros cada mes per un camió de la brossa usat i que mai serà de l’Ajuntament. Hem de garantir un bon ús dels diners públics”.