Home Cocentaina El Col·legi Real Blanc de Cocentaina comença a rebre obres del Pla...

El Col·legi Real Blanc de Cocentaina comença a rebre obres del Pla Edificant

0
SHARE

El dilluns 27 d’agost s’iniciaven les obres d’instal·lació de l’ascensor i l’accessibilitat de l’escola contestana.

Les obres estan valorades en 52.391,72 euros i han començat abans que l’alumnat s’incorpore al curs escolar i després d’haver passat per la corresponent licitació que, segons explica l’alcaldessa, Mireia Estepa, no ha estat fàcil: “la tramitació ha sigut complicada perquè és la primera vegada que l’Ajuntament de Cocentaina s’enfronta als tràmits administratius d’Edificant i tenim molt de personal municipal de vacances; a més, les empreses que s’han quedat l’obra també tenen als treballadors de vacances, però entre tots hem fet un esforç considerable per iniciar l’obra el més ràpid possible”.

Està previst que les obres duren uns 3 mesos; no obstant això, s’han planificat de forma que el màxim de soroll i brutícia es produïsca abans que comence el curs. Així i tot, estan previstos elements de minva del soroll per a no causar excessives molèsties durant les classes una vegada encetat el curs 2018/2019.

El govern socialista contestà es mostra satisfet amb el transcurs del Pla Edificant i recalca la importància que el Real Blanc es convertisca en un centre totalment adaptat i lliure de les barreres arquitectòniques que dificulten l’accés a l’edifici. Per la seua part, Mireia Estepa, també regidora d’Educació, apunta que “des de l’equip de govern ja vam dir que Edificant anava a ser la nostra prioritat perquè les instal·lacions educatives clamaven des de fa anys per una inversió digna de Conselleria. Ara està en mans de l’Ajuntament i forçarem el motor el que siga necessari perquè el nostre poble tinga les escoles que es mereix”.