Home Alcoi El comerç d’Alcoi s’interessa per la digitalització com a eina per a...

El comerç d’Alcoi s’interessa per la digitalització com a eina per a dinamitzar les seues vendes

1019
0
SHARE

El comerç té en la digitalització una eina per a augmentar les seues vendes més enllà de vendre presencialment als establiments. És el tema que ha centrat la jornada celebrada aquest dimecres per la Cambra de Comerç d’Alcoi, que busca oferir alternatives de venda al comerç tradicional per a garantir la seua supervivència i millorar els seus resultats econòmics.

Els canvis tecnològics que s’han produït en els darrers anys han suposat tota una revolució cap a una era diferent que està canviant els pilars de la societat tal i com era coneguda. La generalització dels dispositius informàtics i la capacitat que ofereixen per a tindre presència a nivell mundial gràcies a internet suposen grans avanços en tots els àmbits. Des de les comunicacions interpersonals fins les transaccions monetàries o de dades s’han transformat en la coneguda com era digital, que pot accelerar processos i fer arribar productes més lluny que mai abans.

La digitalització suposa un dels desafiaments als que s’enfronta el sector comercial, del que depenen milers de famílies a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. El comerç tradicional entra poc a poc en aquesta dinàmica, que suposa posar a l’abast del consumidor els productes que mostren els aparadors també en la xarxa. Una realitat que guanya adeptes entre els comerciants, cada vegada més conscients de que els seus clients tenen presència a les xarxes. Aquest interès s’ha materialitzat en una jornada centrada en la digitalització a la Cambra de Comerç d’Alcoi.

Diferents experts s’han donat cita a la ciutat dels ponts per a traslladar els beneficis de la digitalització per als establiments comercials, que amb ella es capaciten per a vendre també de forma telemàtica. No obstant, aquest fet té connotacions logístiques, com fer arribar els productes que es venen als destinataris que han comprat per internet. Tots aquests dubtes han sigut respostos durant una jornada que forma part de tota una campanya de les Cambres de Comerç valencianes per a oferir eines de creixement als comerciants valencians.

Representants polítics i comerciants d’altres localitats de la muntanya alacantina han estat presents en la jornada, que viatjarà a altres localitats valencianes en el futur.