Home Alcoi El comerç tanca el Nadal amb creixement de vendes i augura una...

El comerç tanca el Nadal amb creixement de vendes i augura una bona campanya de rebaixes

1232
0
SHARE

El Nadal ha tancat portes a Alcoi amb bones xifres per al seu comerç, que ha registrat un 3% més de vendes que l’any passat. Pràcticament sense descansar, els comerciants enceten les rebaixes, en les quals s’espera mantenir la dinàmica de creixement de vendes. Ara bé, tot i el retall de preus, els drets dels consumidors són els mateixos, pel que la informació dels productes ha d’estar actualitzada. En cas contrari, els clients poden presentar reclamacions contra el comerç.

Les dates nadalenques suposen una de les principals èpoques de vendes per al comerç en qualsevol de les localitats de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. L’arribada del Pare Noel i els Reis Mags provoca que els patges i ajudants de tots ells no paren durant les setmanes prèvies a l’arribada del Nadal, visitant els comerços de cada població. Això sí, a les comarques interiors de la província d’Alacant, molt lligades als Reis Mags, són aquests els que concentren la major part de les compres cara al 5 de gener i no cap a la Nit de Nadal.

El comerç de la ciutat de referència a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, Alcoi, ha registrat bones dades durant la campanya nadalenca, registrant un augment de les vendes respecte al Nadal passat del 3%. Una vegada acabades les festes, els establiments de la muntanya enceten altre dels períodes importants per a les seues vendes, com són les rebaixes. Les bones dades del Nadal fan pensar també en bones vendes cara a les primeres rebaixes de l’any, que ja estan actives als comerços de les localitats que composen les comarques interiors d’Alacant.

Habitualment, l’època de rebaixes fa que els comerciants venguen bona part del gènere emmagatzemat, si bé es tracta d’un fenomen que està íntimament relacionat amb la climatologia. Els descomptes poden arribar fins a més de la meitat del preu original dels productes, i aniran incrementant-se conforme vagen passant les setmanes fins el proper mes de març.

Per als compradors també existeixen una sèrie de consells a l’hora de comprar en les rebaixes. Tots els productes han de comptar amb la informació al voltant del preu a la vista dins d’un període en el que es retallen preus, no drets dels consumidors. L’OCU d’Alcoi està oberta a gestionar possibles reclamacions per part dels clients.