Home Destacats El Comtat recupera dos oficines bancàries amb les que espera iniciar l’aturada...

El Comtat recupera dos oficines bancàries amb les que espera iniciar l’aturada del despoblament

0
SHARE

Després que la crisi fera eixir als bancs de les localitats més menudes del Comtat, ara un ens ha fet de la creació d’oficines en aquestes ubicacions una de les seus línies d’actuació. Amb elles, les poblacions menys habitades de la comarca aspiren a començar a recuperar serveis que aturen el despoblament que porten anys patint, i que desemboca en menys opcions per als seus habitants. Demanen a Generalitat i govern que seguisquen l’exemple d’aquest ens bancari a la zona.

La manca d’oportunitats que les noves generacions intueixen a les poblacions més menudes està creant des de fa anys un fenomen que perjudica els serveis que els veïns d’aquests nuclis tenen al seu abast. Els joves de les poblacions més menudes prefereixen anar-se’n a viure a les ciutats en busca de més alternatives vitals, deixant una població envellida a localitats com les menys habitades del Comtat. Aquest fet fa que les administracions i altres ens que operen en elles deixen de fer-ho, ja que no els ix rentable per l’escàs volum de negoci o atencions que es genera.

El despoblament està portant problemes a les localitats mes menudes de la comarca del Comtat, on amb la crisi han anat desapareixent serveis com els bancaris, que es sumen a la manca de centres educatius o sanitaris. En el cas dels bancs, el criteri de rendibilitat prima per damunt dels serveis que es presten a la població, pel que durant anys els veïns d’aquests nuclis s’han vist obligats a acudir a Muro o Cocentaina per a fer les seues gestions. Ara, un ens bancari ha decidit apostar per recuperar els serveis a la comarca, obrint dos noves oficines a Benilloba i Beniarrés.

La reacció dels habitants de les localitats del Comtat que han recuperat servei és molt positiva, ja que han deixat de tindre traves per a fer les seues gestions. Cal tenir en compte que molts d’ells són persones majors amb problemes de mobilitat i sense vehicle propi, per als que viatjar a Muro o Cocentaina suposa tota una odissea. L’ens bancari Eurocaixa Rural, que ha recuperat el servei, no descarta l’apertura de més oficines amb personal a més localitats de la comarca en un futur proper.

L’aspiració del conjunt de localitats del Comtat és que altres, com Generalitat, es fixen en aquesta tendència per a recuperar serveis i infraestructures que eviten el despoblament que pateixen.