Home Destacats El Consell considerarà bàsic al joguet cara al Nadal per a protegir...

El Consell considerarà bàsic al joguet cara al Nadal per a protegir el dret al joc dels xiquets

333
0
SHARE

La XXX Guia AIJU recull, com cada any, un complet estudi el món del joc i el joguet abans de l’arribada del Nadal. En l’any del coronavirus, la pandèmia ha valgut per a constatar que el joc és un pilar de la formació dels menuts. El temps de joc ha crescut durant el confinament, però també l’ús de videojocs i dispositius electrònics entre els xiquets. La seua creixent importància ha fet que Generalitat el considere com a bàsic en cas de que la situació sanitària empitjore amb un possible segon confinament.

El joc és un dels principals baluards sobre els que es sustenta la configuració dels xiquets en les persones que seran en el futur. Jugar en l’època infantil suposa adquirir la capacitat de gestionar situacions com la frustració i l’alegria, al temps que aporta felicitat. A través del joc, els xiquets assoleixen molt millor i més ràpid els conceptes que els han de valer per a dur endavant una vida plena. Són sols alguns dels paràmetres relacionats amb el joc i els joguets que ha revelat l’estudi que l’Institut Tecnològic del Plàstic i el Producte d’Oci (AIJU) plasma en la seua Guia.

El nou volum ha sigut presentat aquest dilluns 16 de novembre a Ibi. En ell es recull un complet anàlisi de com s’ha fet servir el joc durant aquest any de pandèmia sanitària. Així, AIJU ha detectat dos situacions contraposades: per una banda, el confinament ha provocat que els menuts hagen dedicat molt més temps als joc, i ho han fet en família; per altra, ara són molt més dependents de les pantalles i els dispositius electrònics. El paper dels joguets durant la pandèmia ha demostrat que són elements indispensables en el desenvolupament dels menuts. Un fet que ha provocat que la Generalitat considere com a bàsic el sector cara al Nadal i a un possible segon confinament.

La pandèmia ha dificultat fins l’extrem la forma d’estudiar els comportaments dels menuts cara a la Guia AIJU, que enguany compleix 30 anys. El confinament ha impedit que es duguen a terme tantes hores d’estudi sobre el joc dels xiquets a les seues instal·lacions, on tot i això s’ha detectat una sèrie de modificacions en el comportament respecte al joc. El temps de joc s’ha augmentat per part de cada xiquet, tot i estar encara per davall d’allò recomanat. La Guia AIJU, a més, suposa un complet anàlisi dels principals productes cara al Nadal, època de màximes vendes per al sector.

Els videojocs i el contacte virtual entre els menuts són, cada vegada més, elements que confirmen la conquesta que les noves tecnologies estan duent a terme amb el joc i els joguets.