Home Alcoi El Consell dona llum verda a signar el conveni per a ubicar...

El Consell dona llum verda a signar el conveni per a ubicar el CdT d’Interior a Alcoi

1352
0
SHARE

Un dels principals projectes del govern socialista alcoià cara a la present legislatura és la posda en marxa de l’Illa de Rodes com a punt de concentració d’innovació, cultura i emprenedoria. Després dels primers treballs de consolidació de les façanes i les estàncies interiors, ara falta finançament per a accelerar un projecte que transformarà les antigues instal·lacions d’aquest fàbrica al casc urbà d’Alcoi.

Entre els recursos de que gaudirà una vegada acabat el projecte es troba el Centre de Turisme (CdT) d’Interior que Generalitat es va comprometre a crear a l’interior alacantí. Serà l’únic de les seues característiques a tota la província, i s’ubicarà a Alcoi amb l’objectiu de suposar un nou impuls turístic per a una ciutat que ha crescut durant els darrers anys en aquest sentit.

Aquest mateix divendre 18 d’octubre, el Consell ha donat un nou pas per a enllestir el projecte després de la creació d’una aula CdT a la Tourist Info alcoiana. Es tracta de donar llum verda a la signatura del conveni marc entre l’administració regional i l’Ajuntament d’Alcoi per a establir les condicions en que es desenvoluparà el projecte. Un conveni que tindrà una duració de 4 anys i que inclourà els 3,5 milions pressupostats pel Consell entre 2020 i 2022 per a executar els treballs.

Una vegada signat el conveni, cosa que es preveu en les properes setmanes, es podrà consignar la suma per a encetar el projecte. Serà el Consistori alcoià l’encarregat de redactar el projecte i el pla de seguretat, tota vegada que l’edifici de Rodes és de la seua propietat. Quan finalitzen els treballs, l’Ajuntament cedirà la propietat a la Generalitat per a que equipe les noves instal·lacions.

Una de les finalitats principals del nou CdT d’Alcoi serà no només la formació en matèria turística per als especialistes del sector. També es vol fomentar la creació d’empreses relacionades amb el turisme, sector en creixement i encara per explotar no sols a Alcoi, sinó a la resta de les comarques de l’interior alacantí.