Home Destacats El Consell insta els ajuntaments a que extremen les mesures per impedir...

El Consell insta els ajuntaments a que extremen les mesures per impedir actes festius o religiosos amb aglomeracions durant el pont de Sant Josep

108
0
SHARE

El Consell remetrà a tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana una instrucció per la qual s’insta a les autoritats locals a extremar les mesures per impedir actes festius o religiosos durant aquest pont de Sant Josep, a fi d’evitar aglomeracions que puguen provocar la propagació de la COVID-19.

Així s’ha acordat en la reunió de Coordinació de Seguretat de Mesures COVID-19 presidida pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i a la qual han assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, a més de la delegada del Govern, Glòria Calero; el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro i màxims responsables del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil a la Comunitat Valenciana.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública ha assegurat que, malgrat que la incidència de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana “és la menor d’Espanya”, és el moment de “apel·lar a la corresponsabilitat ciutadana” en un pont festiu com el de Sant Josep, que ha qualificat de “complex” a causa de l ‘ “ambient faller”.

“Tot i que les Falles estan suspeses, -ha dit la consellera- ens preocupa que hi haja convocatòries d’actes festius o religiosos que puguen provocar aglomeracions”.

Per aquest motiu, el Consell va remetre als ajuntaments i a les autoritats eclesiàstiques una instrucció perquè es cancel·len tots els esdeveniments públics i que extremen les mesures destinades a impedir la celebració de qualsevol tipus d’activitat festiva o religiosa que supose un risc d’aglomeració de persones.

A més, la consellera ha assegurat que el paper de les policies locals és “fonamental per a perseguir les festes clandestines” al temps que ha anunciat que el Cos Nacional de Policia, la Guàrdia Civil i la Unitat Adscrita “van a redoblar esforços en els controls de aforaments, accessos viaris i inspecció d’establiments per garantir que es compleixen les mesures de seguretat sanitària “.

Gabriela Bravo ha recordat que la Comunitat Valenciana “segueix perimetrada, a l’igual que gairebé tot el país” i que es manté la prohibició, en l’àmbit privat, de reunions de més de quatre persones en els espais públics o de més de dos nuclis familiars de convivents.

En aquest sentit, la consellera ha apel·lat “a la corresponsabilitat ciutadana” per evitar el que va passar el passat nadal en què un relaxament excessiu de les precaucions provocar un repunt dels contagis.

“És el moment de la responsabilitat col·lectiva si volem evitar una quarta onada i arribar a l’estiu per poder recuperar la nostra economia”, ha conclòs la consellera.