Home Alcoià El Consell mantindrà les rebaixes en les taxes públiques per a limitar...

El Consell mantindrà les rebaixes en les taxes públiques per a limitar els danys de la pujada de preus fins agost de 2023

0
SHARE
Els participants en l'Aliança Valenciana contra la Inflació.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el Ple del Consell prorrogarà la rebaixa de les taxes i els preus públics davant de la inflació, i concedirà ajudes per reparar els danys provocats per les fortes pluges dels darrers dies. Puig ha realitzat aquest anunci durant la seva intervenció a la cloenda de la cimera municipal Aliança Valenciana contra la Inflació. En ella han participat representants municipals i agents socials amb l’objectiu de posar en comú mesures per pal·liar els efectes de l’escalada de preus en les famílies.

El President ha destacat que la pròrroga de la rebaixa del 10% de les taxes i dels preus públics que ja està sent aplicada pel Consell, es mantindrà fins a l’agost del 2023, a través d’un decret que serà aprovat les properes setmanes i que entrarà en vigor l’1 de gener.

El màxim responsable del Consell s’ha compromès a habilitar ajudes contra les darreres tempestes per a pal·liar la situació, però ha advocat pel treball conjunt de totes les administracions per aplicar mesures estructurals que permeten reforçar la lluita contra el canvi climàtic. Un extrem aquest que ha considerat com una estratègia per garantir el futur de la Comunitat Valenciana.

Regles fiscals

Durant la seva intervenció, el president ha demanat “màxima sensibilitat” al Banc Central Europeu ia la Comissió Europea respecte de les seves decisions sobre els tipus d’interès i les regles fiscals. Segons ha assenyalat, “no podem donar respostes com les que es van donar durant la crisi financera” i ha instat les institucions europees a aplicar “regles fiscals que atenguin la necessitat de la inversió pública”.

Unitat dacció

En el transcurs de l’acte, el president ha advocat per la “unitat” d’acció de totes les institucions valencianes i la “confiança” en què es tracta d’una situació temporal per fer front a la repercussió de la inflació generada per la guerra a Ucraïna, i ha recordat que es tracta de la mateixa via seguida durant la pandèmia per contribuir a la recuperació de la Comunitat Valenciana.

Ximo Puig ha insistit que la situació obliga a una “resposta pública conjunta” i a prendre mesures en el marc de les competències de cada institució, com les que ja està aplicant la Generalitat. Entre elles ha esmentat la reducció de taxes a estudiants i famílies, ajudes directes a autònoms, la gratuïtat del transport públic per a menors de 30 anys -així com la rebaixa per a la resta de la ciutadania- i la reforma fiscal que beneficiarà el 97% de la població.