Home Alcoià El Consell ofereix als ajuntaments i els cosos de Policia Local la...

El Consell ofereix als ajuntaments i els cosos de Policia Local la col·laboració en la inspecció, vigilància i control de l’activitat del joc

568
0
SHARE
Sigles de la Generalitat Valenciana en un edifici públic.

El Consell ha aprovat un conveni marcat entre la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a la col·laboració dels ajuntaments en la inspecció, la vigilància i el control de l’activitat del joc a la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’articular un marc que dote els ajuntaments amb un cos de Policia Local i la possibilitat d’adherir-se per col·laborar en les activitats d’inspecció i vigilància en matèria de joc.

Per evitar que hi puga haver duplicitat, dubte o conflicte sobre les funcions d’inspecció sobre el joc, aquestes es continuaran realitzant pel personal de la Unitat de la Policia Nacional adscrita a la Comunitat Valenciana a tots els municipis en què no s’haja subscrit el conveni, mentre que en què s’haja signat seran les Policies Locals les que les executen a la seua demarcació. La Direcció General de Tributs i Joc s’encarregarà de tramitar els expedients sancionadors d’acord amb les actuacions del personal adherit al conveni.

Amb aquest conveni de col·laboració, la Generalitat ofereix als ajuntaments, en la condició d’administració més propera a la ciutadania, la possibilitat de sumar esforços en l’aplicació de la nova Llei del Joc i de Prevenció de la Ludopatia, sent la normativa sectorial més avançada de totes les comunitats autònomes. A més, la proximitat de la Policia Local i la seva dotació en efectius permet sumar recursos per a la inspecció i la vigilància de l’activitat del joc i que els consistoris puguen donar resposta a les inquietuds veïnals.

El Decret 97/2021 del Consell de mesures urgents per a l’aplicació de la Llei 1/2020 de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia a la Comunitat Valenciana estableix que la conselleria competent ha de promoure la col·laboració de les policies locals. En concret, la Llei 1/2020 té com a objectius reforçar el control d’admissió als establiments de joc per evitar l’accés a menors d’edat, la limitació de la publicitat exterior, el compliment dels requisits de distància dels centres educatius, així com establiments no autoritzats, que requereixen actuacions d’inspecció i vigilància.