Home Alcoià El Consorci de Residus busca 11 milions per a activar 20 ecoparcs...

El Consorci de Residus busca 11 milions per a activar 20 ecoparcs i un centre de voluminosos

1029
0
SHARE

Dos projectes té en ment el Consorci de Residus 7A2, que opera a l’Alcoià, El Comtat i l’Alcantí, per a millorar el tractament de residus que du a terme. D’una banda, es pretén actualitzar o bé crear de zero fins a 20 ecoparcs, 7 dels quals s’ubicaran a la muntanya alacantina; i d’altra, es vol crear un centre de tractament i selecció de residus voluminosos. Per a dur endavant aquest pla de millora es requereixen vora 11 milions d’euros que el Consorci buscarà a Europa.

La gestió dels residus que produeix cada població és una de les preocupacions de cadascun dels consistoris i dels ens encarregats de prestar aquest servei. En el cas de les localitats que integren les comarques de la muntanya alacantina, la gestió de la brossa es du a terme des del Consorci Zonal de Residus 7A2, que avarca l’Alcoià, El Comtat i part de l’Alacantí. Des del 2015, l’empresa que gestiona la principal planta de gestió de la zona, la de Pedra Negra a Xixona, ha invertit 4 milions d’euros per a millorar el tractament i selecció dels residus.

Quatre anys després d’executar inversions de millora d’instal·lacions, el Consorci de Residus 7A2 busca ara finançament per a executar dos nous projectes. El primer d’ells es refereix a la creació i actualització de fins a 14 ecoparcs repartits per les principals poblacions a les que dona serveis. Així, a Alcoi, Ibi, Cocentaina, Muro, Benilloba, Beniarrés i Tibi bé es crearien o bé es millorarien les instal·lacions existents amb un cost de 3,5 milions d’euros, als que afegir 2,2 dels 6 ecoparcs mòbils planejats. El segon gran projecte avalua la construcció d’una planta de gestió de residus voluminosos, com mobles o aparells electrònics, que requeriria d’una inversió de 5,2 milions i per a la que es desconeix la ubicació. El Consorci buscarà aquest finançament a través de la Unió Europea.

Tots dos projectes compten amb el suport unànime de la Comissió Tècnica del Consorci, en la que participen els Ajuntaments, la Diputació d’Alacant i la pròpia Generalitat, que aplica el pla de residus. A banda de millorar el servei, les noves instal·lacions que projecte el Consorci poden crear més de 40 llocs de treball per a abastir les tasques que requeriran els nous ecoparcs i el centre de gestió de voluminosos.

El Consorci aspira a aconseguir el finançament quant abans per a optimitzar el servei que presta a les 3 comarques alacantines.