Home Alcoià El Consorci de Residus de la muntanya llança una campanya pel reciclatge...

El Consorci de Residus de la muntanya llança una campanya pel reciclatge d’oli i plàstics

1625
0
SHARE

El Consorci Pla Zonal de Residus 7 Àrea de Gestió A2, que avarca la majoria de poblacions de l’Alcoià i El Comtat, ha llançat a través de les seves xarxes socials una campanya de conscienciació dirigida al públic en general amb la idea de plasmar gràficament i amb dades concretes el dany que té l’abocament de plàstics i olis per als oceans i el Planeta Terra en conjunt.

Es tracta d’una campaña pròpia del Consorci que pretén sensibilitzar a les persones sobre la importància de reciclar i de classificar els residus. El títol de la mateixa respon al lema ‘Estem a temps si utilitzem els contenidors especials i els ecoparcs’.

La primera de les creativitats publicitàries es relaciona amb el plàstic i consisteix en una fotografia fixa del fons oceànic replet de peixos amb una morfologia que recorda a la de bosses de plàstic i residus derivats del petroli.

Cada any, entre 5 i 13 tones de plàstic arriben als oceans de tot el món provocant problemes a curt i llarg termini per a la flora i fauna marina i també per al futur del planeta. Aquest plàstic tardarà segles a descompondre’s, i s’estima que el 2050 hi haurà més quilos de plàstic que de peixos en els mars i oceans. A més de no abocar a la mar, és important reduir i controlar el seu consum per part de la societat.

La creativitat de l’oli il·lustra a un practicant de surf absolutament tacat d’oli. Practicar esports nàutics pot arribar a no ser res divertit en un futur immediat. I és que un litre d’oli usat pot arribar a contaminar fins a 1000 litres d’aigua potable; amb el que els riscos per a la Salut i la supervivència de l’espècie humana és evident. Sobretot perquè cada mes arriben als oceans 90 mil tones d’hidrocarburs. A Espanya, dos terços de tot l’oli usat acaba a les canonades provocant seriosos problemes d’embossaments, treball extra per a les depuradores, proliferació de plagues urbanes i reproducció de bactèries nocives.

Aquest mes de setembre està prevista la posada en marxa del primer ecoparc móvil del consorci, que recorrerà totes les poblacions i que recollirà tot tipus d’electrodomèstics, olis i productes contaminants com radiografies o piles, entre molts altres tipus de residus. Alhora, el Consorci tramita amb la Generalitat la sol·licitud de nous ecoparcs mòbils per ampliar la seva xarxa en les properes convocatòries públiques.