Home Alcoià El Consorci Terra reforça les accions deducació ambiental sobre la separació en...

El Consorci Terra reforça les accions deducació ambiental sobre la separació en origen de la fracció orgànica

290
0
SHARE
Campanya de concienciació del Consorci Terra.
Campanya de concienciació del Consorci Terra.

La recollida separada de la fracció orgànica és un dels temes en què el Consorci Terra està treballant amb més afany en el marc de les accions d’educació ambiental que està duent a terme des del 7 d’octubre. De moment aquesta només ha estat implementada als municipis de Sant Vicent del Raspeig, Alcoi, Xixona, Sant Joan d’Alacant, Mur d´Alcoi, Mutxamel i Ibi, però es pretén ampliar la llista.

Un total de 39 noves accions que se sumen a les prop de 300 realitzades aquest mateix any. Aquestes noves accions es desenvoluparan fins a principis de 2022 i posaran l’accent a reforçar la importància de la separació dels residus orgànics als municipis que ja han implantat el contenidor marró o que tenen previst fer-ho ben aviat. Així mateix, també es posarà èmfasi en el reciclatge de l’oli domèstic o els tèxtils, i, en general, en qualsevol tema relacionat amb la gestió de residus que sol·liciten de manera expressa els ajuntaments.

Isabel López, Presidenta del Consorci, ha manifestat en aquest sentit que “cal que els Ajuntaments i la ciutadania ens conscienciem també de la importància de separar en origen la matèria orgànica, que sol ser al voltant d’un 40% de la borsa d’escombraries comú, ja que hem de millorar les xifres de reciclatge i, a més, estem obligats a fer-ho tant pel Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana, com per la Llei Estatal de Residus i Sòls Contaminats per a una Economia Circular”.

El Consorci Terra ha rebut recentment una subvenció de la Generalitat Valenciana per a la contractació de dos educadors ambientals per una suma de 33.154€, un dels pocs Consorcis de la Comunitat Valenciana que l’ha percebut, cosa que permet que juntament amb fons propis tinga continuïtat el servei deducació ambiental que presta als municipis consorciats i que està donant bons resultats.

D’altra banda, també se li ha donat continuïtat al projecte de compostatge a instituts. Actualment es troba a la fase de visita als instituts participants, un total de 17 i amb possibilitat d’ampliar-ne algun més, amb activitats didàctiques i amb intercanvi d’experiències per millorar els resultats del curs escolar passat, en què es va aconseguir realitzar compost de gran qualitat i en què es van arribar a recollir 3.391 kg de residus orgànics.