Home Destacats El geriàtric Caseta Sarrió d’Onil, el primer amb víctimes de la Covid...

El geriàtric Caseta Sarrió d’Onil, el primer amb víctimes de la Covid en rebre la vacuna a la muntanya

4378
0
SHARE

La residència de la Tercera Edat Caseta Sarrió d’Onil és la primera de la Foia de Castalla en rebre la primera dosi de la vacuna per als seus 53 usuaris i tot el personal que treballa en ell. El centre va patir un dels episodis més dramàtics de contagi per coronavirus durant la primera onada de la pandèmia, registrant prop de 20 morts. Una situació que esperen no repetir, pel que aquest 5 de gener han rebut les injeccions sense por i amb sensació d’alegria.

Amb conta gotes, pero l’esperada vacuna contra el coronavirus comença a arribar a les residències de la Tercera Edat de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Ho fa, a més, en un moment en el que les dades d’evolució de la pandèmia estan en els seus pitjors indicadors des de març de 2020. Un fet que porta a executar de forma urgent accions per a protegir als sectors poblacionals més vulnerables al virus. Entre ells es troben els usuaris de les residències de majors, el personal que les atén i, lògicament, el personal sanitari que lluita contra la malaltia.

Aquest 5 de gener, els Reis Mags han arribat per anticipat a la residència de la Tercera Edat Caseta Sarrió d’Onil. És la primera de l’interior alacantí que ha rebut la vacuna per a inocular-la als seus 53 usuaris i a tot el seu personal després d’haver passat un episodi dramàtic a l’inici de la crisi sanitària. Prop d’una vintena dels seus usuaris van resultar infectats durant els mesos de març i abril, perdent la vida per la infecció. Hui, usuaris i personal del geriàtric colivenc els recorden amb una mescla de tristor per la pèrdua i d’alegria per l’arribada de la vacuna.

La Guàrdia Civil ha escoltat l’arribada de les injeccions, administrades per personal del Centre de Salut amb el suport del personal sanitari propi de la residència colivenca. Es preveu que en 3 setmanes reben la segona dosi dins d’un procés de vacunació que , en allò substancial, no difereix massa de la vacuna contra la grip que cada any s’administra al centre. El que sí ha quedat clar és que els usuaris estaven desitjant l’arribada d’una vacuna que esperen que els retorne al seu dia a dia habitual.

Amb l’arribada de les injeccions, la residència Caseta Sarrió d’Onil espera descartar definitivament una situació tan tràgica com la viscuda ara fa quasi 10 mesos arrel del virus.