Inici Alcoi El govern alcoià aprova un pressupost de 64 milions d’euros amb l’única...

El govern alcoià aprova un pressupost de 64 milions d’euros amb l’única oposició de Guanyar

382
0
COMPARTIR

El PSPV ha aconseguit traure endavant el seu projecte de pressupostos després d’haver inclòs en el document diverses propostes de l’oposició. De fet, tant Compromís com PP han votat a favor d’un document que suma 64 milions d’euros, amb 12 d’ells destinats a inversions en la ciutat. Ciutadans s’ha abstingut en la votació mentre Guanyar s’ha oposat amb un dur discurs contra la política negociadora del govern de Toni Francés. Promoció econòmica i prestació de serveis socials són els principals eixos del pressupost alcoià per a 2019.

La ciutat d’Alcoi ja compta amb el principal document que orientarà l’acció del govern municipal durant el 2019 aprovat. Ha sigut, tal i com esperava l’executiu que comanda Toni Francés, en plenari del mes de gener i després de mesos de negociacions amb les forces de l’oposició. Totes elles excepte Guanyar han permès l’aprovació d’un pressupost que ha sumat més adhesions de les previstes a l’inici de la negociació, entre elles les de Compromís i PP, que inicialment no pensaven en donar el vist i plau al projecte del PSPV, al menys fins les negociacions escomeses.

La inclusió de diferents esmenes llançades per l’oposició al document inicial per part del govern alcoià ha permès que només Guanyar haja votat en contra, mentre Ciutadans s’ha abstingut. Tot durant un plenari tens en el que PSPV i la plataforma d’esquerres s’han acusat mútuament de no voler negociar un pressupost que finalment suma més de 64 milions d’euros, 12 dels quals van destinats a inversions. Les línies mestres del projecte són els serveis socials, la promoció econòmica i les inversions.

A dia de hui la situació econòmica del Consistori alcoià mostra un endeutament molt per davall de la mitjana nacional, fet que permet que el pagament a proveïdors, una de les manques provocades pel deute, es duga a terme en a males penes uns dies.