Home Alcoi El govern alcoià presenta un pressupost de 64 milions amb la major...

El govern alcoià presenta un pressupost de 64 milions amb la major inversió dels últims 20 anys

1044
0
SHARE

El govern municipal alcoià ha presentat un pressupost de 64 milions d’euros per al 2019, any electoral i en el que, probablement, les partides s’hauran esgotat abans de les eleccions de maig. El document recull el major esforç inversor de les darreres 2 dècades a la ciutat, fruit, asseguren, de la bona situació econòmica del Consistori després de 2 legislatures de reducció de deute i superàvits.

La major part dels ajuntaments es troben ultimant els processos de confecció dels seus respectius pressupostos per al proper 2019. Hagut compte de que el proper exercici coincideix en any electoral, les aprovacions corren més pressa del que seria habitual. Es tracta del document que regeix l’acció de qualsevol administració, i que en el cas dels ajuntaments està sota vigilància des dels pitjors anys de la crisi. Amb el control establert als consistoris, molts han retallat el seu deute i ara poden començar a invertir seriosament, tot i les limitacions legislatives.

L’equip de govern alcoià ha presentat el document que pretén regir la seua acció durant el que serà el darrer exercici de la segon legislatura en que el PSPV governa la ciutat. Un pressupost que ascendeix fins a un 8% respecte al de l’any present, suposant un total de 64 milions d’euros. L’eliminació del 44% de les despeses financeres i l’augment del superàvit ha permès als gestors alcoians un substancial augment de les inversions previstes, que ascendeixen fins als 12,3 milions d’euros. Es tracta de la major quantitat destinada a inversions en les darreres dos dècades.

La situació econòmica de l’Ajuntament d’Alcoi és, segons l’equip de govern, la millor dels darrers temps, amb un període de pagament a proveïdors de 5 dies. La situació també ha permès augmentar les partides destinades a benestar social, educació o infraestructures després d’haver complert l’aplicació del pressupost de 2018 en un 90%. En quant als projectes per a proper exercici, destaquen les aportacions municipals per a la creació d’habitatges socials, a més de la rehabilitació del Molinar o la creació d’una via ciclopeatonal entre els barris de la Zona Nord i Batoi. Molts d’ells compten amb subvencions, tant de fons europeus com d’ajudes del Govern Central i la Generalitat.

Per la seua banda, l’oposició ha criticat el fet de que l’Ajuntament traslladara primer el document a la premsa i no a tots els grups municipals.