Home Cocentaina El Govern declara la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a...

El Govern declara la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a d’Interès Turístic Internacional

0
SHARE

La Fira de Tots Sants de Cocentaina ha rebut un nou reconeixement que confirma l’atracció de visitants que cada any congrega el gran esdeveniment comercial de la muntanya alacantina. Es tracta de l’Interès Turístic Internacional que cada any suscita el certamen contestà, que atrau a vora mig milió de visitants. La seua oferta comercial, cultural, d’oci i l’antiguitat de la ‘Fira de Fires’ han fonamentat aquest nou reconeixement, que farà arribar més ajudes a l’esdeveniment.

La Fira de Tots Sants suposa l’esdeveniment comercial per excel·lència a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Cada any, són vora mig milió de persones les que visiten el gran basar contestà, que ja en l’edició de 2018 va ser reconegut com a Bé d’Interès Cultural. L’organització de la Fira sempre ha fet palès la seua intenció d’aconseguir el màxim reconeixement a tots els nivells per al certamen, i de fet mai ha deixat de treballar per a que els reconeixements contribuisquen a fer més gran si cal la que és coneguda com a ‘Fira de fires’.

Després de l’arribada del BIC ja en 2018, la Fira va presentar la documentació per a aconseguir ser declarada d’Interès Turístic Internacional. Un fet que ha de passar diversos filtres, començant per la Conselleria de Turisme de la Generalitat, de la que es va obtenir resposta afirmativa ràpidament. Ara ha sigut el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme qui ha acceptat al proposta contestana i ha reconegut l’excepcional interès que suscita la Fira. La nova declaració facilitarà l’arribada de més subvencions amb les que millorar l’esdeveniment.

Entre els factors que han provocat el reconeixement a la Fira com a atractiu turístic supranacional esta l’enorme oferta comercial, gastronòmica i d’oci que any rere any pobla els carrers contestans. Al fil d’ella es multipliquen les activitats culturals i d’oci que ofereixen al visitant la possibilitat de gaudir de multitud d’atractius durant el pont de Tots Sants, al novembre.

El fet de que la Fira de Tots Sants de Cocentaina porte celebrant-se ininterrompudament des del 1346 també ha contribuït a la seua declaració com a d’Interès Turístic Internacional.