Home Alcoi El grup d’atenció prenatal d’Alcoi atén a 71 famílies durant el confinament...

El grup d’atenció prenatal d’Alcoi atén a 71 famílies durant el confinament i obri un nou grup

698
0
SHARE

El Programa d’Atenció Prenatal i Primera Infància (APPI) d’Alcoi, també conegut com a ‘Entendre al bebé’, ha seguit treballant adaptant-se a la nova situació provocada per la crisi sanitària de la Covid19, canviant el seu format de tallers grupals presencials a un format virtual de reunions. Aquesta iniciativa municipal, centrada en la relació entre les famílies i els seus fills, fins i tot des de l’embaràs, va ser pionera i ha sigut premiada com a bona pràctica d’UNICEF dins del programa ‘Ciutats Amigues de la Infància’.

D’una banda, s’han atés dos grups prenatals, que es van iniciar durant el confinament, ja que els professionals d’APPI van veure la necessitat d’acompanyar a aquestes mares i pares en un moment d’incertesa, cura i espera com és l’embaràs que en la situació de confinament encara era més incert. El programa també ha treballat amb 6 grups amb unitats familiars que ja havien tingut els seus fills. En total, 71 unitats familiars han seguit el programa APPI de manera virtual durant aquests últims mesos.

Per a poder continuar amb les sessions, s’ha invertit en eines telemàtiques i s’ha realitzat l’enviament de materials per correu electrònic i recursos videogràfics així com tota mena de guies i informació que l’OMS ha anat publicant durant la situació de pandèmia. Guies que també s’han compartit en les xarxes socials. Les professionals del programa han treballat a través del telèfon, WhathsApp, cridades de vídeo i plataformes de reunions adaptant el servei que fins ara es donava de manera presencial a les famílies alcoianes.

La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, ha destacat el treball realitzat des del projecte APPI afirmant que “la intenció des del programa ha sigut sempre donar suport professional i emocional a aquest col·lectiu vulnerable, sobretot, en aquestes setmanes de confinament, ja que si de per si, l’espera i naixement d’un fill és un moment que provoca dubtes i incerteses, aquesta espera encara ha sigut més complicada per aquestes mares i pares que no podien eixir al carrer ni tindre de manera presencial al seu costat als seus familiars més propers”.

El programa APPI, a més de continuar amb els grups actuals, obri un nou grup i aquelles famílies que estiguen esperant un bebé poden contactar amb els professionals que atenen el programa a través del correu electrònic appi@alcoi.org  o per whatsApp en el número 628 19 32 43.

D’altra banda, dins del Programa d’Orientació, s’ha oferit suport psicològic a embarassades, mares i pares de nenes i nens de 0-3 anys a través de sessions telemàtiques, tenint actives 5 unitats familiars. I en el Programa d’Intervenció familiar, amb 8 unitats familiars actives, s’ha continuat de manera telefònica i telemàtica amb els plans d’intervenció i seguiment de les famílies atenent també les noves necessitats que s’han produït en aquesta pandèmia i oferint els nous recursos de Serveis Socials que s’han activat per pal·liar les conseqüències socials i econòmiques del coronavirus.