Home Alcoi El Ministeri de Transports aprova provisionalment el projecte de la rotonda de...

El Ministeri de Transports aprova provisionalment el projecte de la rotonda de l’accés Nord

0
SHARE
Imatge: projecte rotonda accés nord Alcoi

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) ha aprovat provisionalment el projecte de traçat del “Projecte de construcció d’una glorieta en el km 797,250 de la carretera N‐340, reordenació d’accessos i tractament de travessia. T.M. d’Alcoi”, que donarà lloc a una rotonda en l’entrada nord de la ciutat.

El pressupost estimat d’aquesta actuació ascendeix a 906.101 euros i el projecte permetrà reordenar el trànsit, passant de la intersecció giratòria partida existent a una glorieta tancada. A més, es dota a tot l’entorn de voreres d’un ample mínim de 1,80 metres i s’inclou un carril bici de 2 metres d’ample al llarg del contorn de la glorieta.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha manifestat la seua satisfacció per aquest anunci que «evidencia el compromís del Govern central amb la nostra ciutat i respon a una reivindicació històrica i molt necessària, en la qual portem molt temps treballant». Francés ha subratllat, a més, que «és un èxit del Govern municipal, que ha fet realitat el seu objectiu d’aconseguir que aquesta obra tan rellevant haja estat assumida pel Ministeri com a compensació per la cessió de la Nacional 340, i ha assegurat un important estalvi econòmic, de més de 900.000 euros, per a l’Ajuntament d’Alcoi».

En opinió del regidor, aquesta glorieta, «és una infraestructura bàsica per a millorar la mobilitat del polígon industrial de Cotes Baixes i impulsar el seu competitvitat però també un valuós instrument per a regular i alleujar el trànsit del barri de la Zona Nord i de la ciutat en general de forma més sostenible».

L’actuació s’inclou dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, en el capítol de “Actuacions de millora en entorns urbans en la Xarxa de Carreteres de l’Estat”.

En la línia de canvi exercit en la política de carreteres, aquesta obra permetrà impulsar la mobilitat sostenible i activa i millorar la seguretat viària. Amb això, es pretén generar, en relació amb la Xarxa de Carreteres de l’Estat, un entorn urbà més accessible, inclusiu i sostenible que persegueix l’impuls de la descarbonització de la mobilitat urbana i la millora de la qualitat de l’aire a través de la potenciació dels trajectes a peu i amb bicicleta.

Pròximament se sotmetrà al tràmit d’informació pública a partir del seu anunci en el Boletín Oficial del Estado (BOE).