Home Alcoi El mític estadi alcoià del Collao compleix 100 anys d’història amb millora...

El mític estadi alcoià del Collao compleix 100 anys d’història amb millora d’imatge i un any ple de celebracions

581
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi compta amb un dels ens esportius més volguts de tota Espanya dins del món del conegut com esport rei: el futbol. Es tracta del C.D. Alcoyano, un dels equips mítics del panorama futbolístic nacional i reconegut per la seua divulgada moral. El club va ser fundat en l’any 1929, però l’estadi en el que disputa els seus enfrontaments, El Collao, fou inaugurat uns anys abans, concretament al 1921.

El coliseum alcoianista porta actiu concretament des del dia 28 d’agost d’aquell 1921, pel que el proper cap de setmana es compleix el centenari d’aquesta infraestructura esportiva municipal. L’estadi blanc-i-blau ha acollit partits de Primera Divisió, en la que el Deportivo ha militat durant 4 temporades. La parròquia alcoianista ha viscut moments inoblidables, com l’eliminació del Reial Madrid amb remuntada inclosa. Ara, el club i l’Ajuntament d’Alcoi -propietari de l’estadi- programen tot un any de celebracions per a commemorar un segle d’història del Collao. Una placa commemorativa recordarà l’efemèride al propi estadi.

A banda de les activitats, que es prolongaran fins el 2022, l’estadi alcoià veurà considerablement millorada la seua imatge i els seus equipaments. Està prevista la inversió de més de 132.000 euros aportats tant pel Consistori com per la Diputació d’Alacant en aquest sentit. Uns treballs que aniran orientats a la millora de l’accessibilitat, els banys i les graderies, i que inclou la instal·lació del mític cartell que anuncia el nom del Collao, el quart estadi més antic d’Espanya.

Els treballs previstos per al centenari del Collao s’afegeixen als que ja es van desenvolupar durant la darrera Copa del Rei, en la que el C.D. Alcoyano va caure front l’Athletic de Bilbao després d’haver eliminat a dos primeres com l’Osca i el Reial Madrid. L’estrena en aquesta temporada serà aquest divendres 27 front al Betis Esportiu.