Home Cultura El muBOma reobri les seues portes amb un recorregut únic que permetrà...

El muBOma reobri les seues portes amb un recorregut únic que permetrà gaudir de la visita amb total tranquil·litat

1078
0
SHARE

El Museu del Consorci de Bombers d’Alacant (*muBOma), situat a Alcoi (Alacant), reobri les seues portes demà dimecres 10 de juny, amb un ampli dispositiu de seguretat i salut pública per a garantir que la visita es realitze en condicions segures per als visitants i per al personal d’aquest. Aquestes mesures inclouen l’establiment d’un recorregut únic que permetrà als usuaris gaudir de la visita en una sola direcció amb total tranquil·litat i seguretat.
Aquest espai romania tancat des del passat 11 de març i ara represa bona part de les seues activitats de difusió sobre la importància de la professió del bomber, excepte les sessions culturals i tallers didàctics, que han quedat ajornades fins al mes de setembre.
Per a la reobertura, el *muBOma ha aplicat tots els protocols de seguretat decretats per les autoritats sanitàries i ha reordenat l’ús dels espais, de manera que romandran obertes totes les sales del centre amb un aforament limitat, per a garantir la distància mínima d’almenys 2 metres.
Va rostir, a l’interior del recinte serà obligatori també l’ús de màscara i s’informarà i orientarà al públic mitjançant senyalística instal·lada en escales, corredors, ascensors, bany, acolliment i recepció. A més, s’han col·locat dispensadors de gel, mampares de protecció, cartells amb recomanacions sanitàries i s’han reforçat els torns de neteja.
Els horaris d’obertura són de 10 a 16h. de dilluns a dijous, de 10.00 a 14:00h i de 16.00 a 18:00h. els divendres, de 10.00 a 14:00h els dissabtes i d’11.00 a 14:00h. els diumenges i festius.
Estructurat temàticament, el *muBoma ofereix un espai expositiu que acompanya i guia al visitant mitjançant un discurs nou i interactiu, amb nombrosos audiovisuals, textos i panells que ens van descobrint, en blocs temàtics, la història des del naixement de la indústria alcoiana i la seua evolució, fins a la seua vinculació amb l’origen i desenvolupament de la professió del bomber.
A través del recorregut pel *muBoma el visitant podrà observar els elements materials que permeten el desenvolupament del treball del bomber. Coneixerà els diferents mètodes extintors i les seues diferents aplicacions, assimilarà la importància del foc i de l’aigua i comprendrà les necessitats del naixement i evolució dels utensilis que fan possible la professió.
El visitant, a través de les diferents sales i vitrines, també observarà les eines i els recursos tècnics i humans que han permés el desenvolupament d’aquest ofici al llarg del temps