Home Destacats El Museu de la Biodiversitat organitza la XVI edició de les...

El Museu de la Biodiversitat organitza la XVI edició de les Jornades Micològiques

120
0
SHARE

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi organitza un ampli programa per a la XVI edició de les Jornades Micològiques que tindran lloc del 22 d’octubre al 28 de novembre, juntament amb Apunta (Associació Micològica Alacantina) i amb la col·laboració del CIBIO i de la Universitat d’Alacant.

La micologia és una disciplina que ens apropa a la natura i a comprendre el seu important paper per a l’equilibri ecològic. Per això, perquè l’afició siga sana i segura es necessita de la formació d’experts i aficionats amb experiència com els que es van a poder comptar en aquestes Jornades, l’èxit d’assistència està assegurat per la gran afició a la micologia que hi ha a la zona.

Divendres, 22 d’octubre, tindrà lloc la inauguració de l’l’Exposició Micològica, a les 19:00 h, al Museu de la Biodiversitat, després de la qual hi haurà una xerrada micològica, organitzada per Apunta: “Iniciació a la Micologia. Consells per a una identificació i recol·lecció adequada. Bolets i hàbitats “, a càrrec de l’micòleg i professor Fernando Sánchez. Dissabte, 23 d’octubre, hi haurà excursió micològica, a les 8:30 h, des de la seu de Apunta, amb l’assistència de micòlegs que ajudaran a la identificació de les espècies trobades.

Al mes de novembre es concentrarà el gruix del programa amb l’excursió micològica de diumenge 14 de novembre, amb un concurs micològic. La visita guiada a l’exposició micològica del Museu serà el dia 16 de novembre, a les 18:30 h, amb posterior xerrada: “Bolets comestibles. Del camp a la taula, però amb seguretat”, per Segundo Ríos, professor de la UA i director de l’Estació Biològica i Jardí Botànic Torretes d’Ibi.

El divendres 19 de novembre hi haurà, de nou, a les 18:00 h, una visita guiada a l’exposició micològica del Museu i el diumenge 28 de novembre, el Taller Gastronòmic, a les 12:00 h, a les instal·lacions de l’antiga fàbrica Rico.

Per a les inscripcions a les xerrades i les visites guiades s’ha de contactar amb el Museu de la Biodiversitat al 96 655 31 68 o mitjançant museo.bio@ibi.es. Per a les inscripcions a les excursions i Taller Gastronòmic, contactar amb Apunta al 6231040905 o mitjançant asoma.bolets@gmail.com.