Home Cultura El Museu del Videojoc d’Ibi obri portes amb més de 300 màquines...

El Museu del Videojoc d’Ibi obri portes amb més de 300 màquines per a fer-lo referent europeu

1061
0
SHARE

Aquest dissabte obri portes el que està cridat a ser un dels museus referent en quant a cultura moderna a tota Europa: el Museu del Videojoc Arcade Vintage d’Ibi. Més de 300 màquines, totes elles jugables, composen la mostra d’una infraestructura que complementa l’oferta turística i cultural de la vila joguetera, centrada en atraure turisme familiar cap a l’interior d’Alacant.

Des de fa mesos, l’Ajuntament d’Ibi i l’Associació Arcade Vintage treballen colze a colze per a dotar a la població d’una nova i novadora superfície museística. Serà a un dels edificis emblemàtics de la vila joguetera, com la fàbrica Rico, una de les que va fer d’Ibi el bressol de la producció joguetera nacional. D’ara endavant, aquesta infraestructura albergarà altre recurs pensat tant per als més menuts com per als que no ho són tant, però que han crescut envoltats de les noves formes d’entreteniment nascudes dècades enrere: els videojocs.

Aquest dissabte, el que ja és conegut com a Museu del Videojoc Arcade Vintage obri portes al gran públic després de que els responsables de la seua gestió i del Consistori iberut l’hagen inaugurat de forma oficial. Més de 300 màquines, entre les que es troben les més famoses de la història dels videojocs, conformen l’exposició que alberga la fàbrica Rico. Es tracta d’una de les majors de tota Europa, pel que el nou museu iberut està cridat a ser referent a nivell comunitari en la seua vessant. Són moltes les consultes que ja està rebent per les xarxes socials.

El museu està obert a tots els públics en dos torns: matí i vesprada. Pel preu de 10 euros, qualsevol adult pot jugar quantes vegades vullga a alguns dels jocs que ham marcat una època. Un preu que es veu reduït per als menors entre 6 i 13 anys als 5 euros, mentre que els xiquets menors de 6 anys tenen entrada gratuïta. El Museu del Videojoc afegeix un atractiu turístic i cultural més a una població que, en la darrera legislatura, ha fet un esforç per ubicar-se en el mapa del turisme familiar a l’interior de la província d’Alacant.

La nova infraestructura museística també donarà una utilitat continuada a la fàbrica Rico, fins ara utilitzada de forma intermitent i quasi sempre per a esdeveniments festers.