Home Alcoi El Pla d’Acció Comercial d’Alcoi preveu dos projectes intel·ligents al Centre i...

El Pla d’Acció Comercial d’Alcoi preveu dos projectes intel·ligents al Centre i Santa Rosa

3006
0
SHARE

La comissió ha decidit que el pressupost de 50.000 euros destinat al 2018 per a implementar el Pla d’Acció Comercial (PAC) es dedicarà a dos projectes Smart City situats a Santa Rosa i al centre de la ciutat. El primer permetrà la prova pilot d’un sistema de càrrega i descàrrega intel·ligent en dos punts del carrer Santa Rosa i el segon, un aparcament intel·ligent en la placeta del carrer Torre de les Maçanes, en la zona centre.

Tal i com explica la regidora de comerç, Vanessa Moltó, la comissió del Pla d’Acció Comercial, on estan representats tots els grups polítics, la Federació de Comerç i ACECA van decidir al 2017 executar tres projectes per desenvolupar el comerç a la ciutat: l’accessibilitat del carrer Santa Rosa, l’adequació de la plaça Miguel Hernández i la implementació de les càrregues i descàrregues intel·ligents al carrer Santa Rosa. Aquest últim no es va poder realitzar per falta de consignació pressupostària pel que es va decidir realitzar al 2018.

Moltó explica: “Després de veure distintes tecnologies i pressupostos, l’elevat cost d’implementar el projecte a tot el carrer Santa Rosa ha provocat que la comissió decidisca realitzar únicament dues proves per a testar el sistema al carrer Santa Rosa, i dedicar la resta del pressupost per a crear un pàrquing intel·ligent a la Plaça de la Torre de les Maçanes. El pàrquing permetrà conèixer als conductors el nombre de places lliures”.

D’altra banda, el govern també treballa en la posada en funcionament d’altres pàrquings intel·ligent dins de l’estratègia Smart City subvencionada amb fons Feder de la Unió Europea.

Cal recordar que des de la seua posada en marxa, el PAC ha realitzar amb un pressupost anual de 50.000 euros diverses accions consensuades amb els grups polítics i les associacions del sector per millorar les zones comercials als diferents barris de la ciutat. Entre d’altres, es va ampliar la vorera del carrer Sant Llorenç i al carrer Sabadell de la Zona Nord la passada legislatura, es va adequar el carrer Regiment Biscaia, al costat del Centre Comercial en el barri de l’Eixample al 2016; i es va fer accessible el carrer Santa Rosa i es va arreglar la Plaça Miguel Hernández, situada al mateix barri l’any passat.