Home Alcoià El Pla Edificant preveu 32’4 milions d’inversió en 24 projectes a l’Alcoià,...

El Pla Edificant preveu 32’4 milions d’inversió en 24 projectes a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla enguany

573
0
SHARE

Les inversions del Pla Edificant tornaran després de superar la pitjor fase de la pandèmia del Covid19 a les localitats que composen l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Aquesta iniciativa de la Conselleria d’Educació inverteix -tal i com ja ha ocorregut en anys anteriors- en treballs de millora i nova construcció de centres educatius per tot el territori valencià. La muntanya alacantina rebrà enguany fins a 32,4 milions d’euros repartits en 24 projectes diferents en fins a 8 poblacions.

Els ajuntaments de cada localitat són els encarregats de demanar a Educació els fons per a executar els treballs que es necessiten en funció a les demandes del cos directiu de cada centre. També és responsabilitat dels consistoris dut a terme els passos previs per a encetar els treballs, una de les novetats que es van afegir a Edificant per a agilitzar els terminis d’execució.

La major inversió a les comarques de l’interior alacantí arribarà a la vila d’Ibi, que executarà inversions per valor de 8,9 milions d’euros als col·legis Felicidad Bernabeu, Pla i Beltrà i Teixereta. La segueix Cocentaina, on es duran a terme obres al Bosco i el Real Blanc que sumen 6,1 milions d’euros. Castalla veurà millorades les instal·lacions del l’Enric Valor i el Rico Sapena amb 5,8 milions d’euros, a més de la construcció d’un nou centre.

A Alcoi seran fins a 7 centres educatius públics -Tomàs Llàcer, Escola d’Idiomes, Andreu Sempere, Miguel Hernández, Romeral, Horta Major i Sant Vicent- els que rebran un total de 5,4 milions en treballs de millora. A Onil s’executaran obres en 3 centres -Mare de Déu de la Salut, Sant Jaume i Escola Infantil Barranquet- per un valor de 2,4 milions d’euros. També l’Alqueria d’Asnar rebrà 1,6 milions per a la millora del centre Ràfol Blanc. Altres poblacions com Banyeres o Muro també es beneficiaran d’inversions per part de la Conselleria d’Educació, tot i que els seus valors no arriben al milió d’euros.

L’aturada de les classes presencials als diferents centres probablement continue fins final de curs. Un fet que es pot aprofitar per a dur a terme els treballs necessaris als diferents centres de la muntanya alacantina. Alguns, de fet, ja s’han executat a la ciutat d’Alcoi.