Home Alcoi El planter de treballadors de Benestar Social a Alcoi compta amb 20...

El planter de treballadors de Benestar Social a Alcoi compta amb 20 efectius més que en 2011

987
0
SHARE

L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Alcoi ha experimentat un creixement de personal xifrat en 20 integrants des de 2011. Un fet que es deu a l’increment de les tasques que ha hagut d’assolir durant la crisi, i que es veurà reforçat amb les subvencions que ha aportat la Generalitat. Uns diners que permetran la posada en marxa de cursos per a inserir a un centenar de persones en risc d’exclusió social en el mercat laboral.

Els Serveis Socials de les diferents administracions són un dels departaments que més treball ha tingut durant la darrera dècada a conseqüència dels avatars que ha destapat la crisi econòmica. Molts d’aquests departaments, especialment en l’àmbit local, han hagut d’assolir tasques pròpies d’altres administracions amb els mateixos o menys fons, pel que han hagut de redoblar esforços. Però això no ha significat que hagen pogut contractar personal lliurement degut a la llei de restricció de la despesa promulgada per l’ex ministre Montoro.

En el cas de la ciutat d’Alcoi, les partides pressupostàries del departament de Benestar Social han hagut pràcticament de duplicar-se per a donar abast a la demanda d’ajudes que Generalitat va deixar de prestar, especialment fins a 2015. El canvi de govern també va portar amb ell el retorn de les subvencions autonòmiques en aquesta àrea, atribuint majors competències als ajuntaments com a ens més propers a la ciutadania. Aquest fet, acompanyat de més dotacions, ha permès que, a dia de hui, Benestar Social compte a Alcoi amb 20 treballadors més dels que tenia quan l’actual equip de govern va accedir al govern alcoià, arribant als 56 tècnics. Si a eixa xifra se li suma el personal que treballa indirectament per a l’àrea, la xifra ascendeix fins als 90 integrants.

Aquest fet ve facilitat per l’augment de les ajudes que la Conselleria d’Igualtat aporta als ajuntaments, que en el cas d’Alcoi ascendeixen enguany a vora 148.000 euros més. Amb ells, es podrà contractar durant un període de 2 anys a 2 treballadores socials i 4 orientadors, que aniran destinats als diferents nínxols d’acció que la Regidoria de Benestar Social abasteix. L’augment de personal també anirà acompanyat d’un augment de les instal·lacions destinades a ell, caso que s’escometrà de forma física per a la Unitat de Treball Social.

El reforç de personal permetrà també la posada en marxa d’itineraris d’inserció laboral als que podran accedir 100 de les persones que Benestar Social té a la seua base de dades a Alcoi. Es tractarà de donar-los eines per a que puguen enfrontar-se a entrevistes laborals amb èxit, així com a que adquirisquen ferramentes comunicatives i habilitats socials per a re inserta-los en el mercat laboral.