Home Destacats El plenari colivenc aprova destinar 4 milions d’euros del romanent de tresoreria...

El plenari colivenc aprova destinar 4 milions d’euros del romanent de tresoreria a millores urbanes en 2021

0
SHARE

Una de les conseqüències de la crisi econòmica del 2008 fou que, durant dècades, les administracions es van endeutar fins a límits incomprensibles. Un fet que requeria ajustar els seus comptes per a davallar el deute disparat, funció original de la Llei de Restricció de la Despesa -popularment coneguda com a Llei Montoro-. Obligava als ajuntaments a restringir la despesa per a retornar deute, cosa que va funcionar durant els primers anys. Però, des de ja fa temps, els ajuntaments estan sanejats econòmicament i acumulaven milions d’euros de romanent de tresoreria que no podien invertir, fins octubre de 2020.

Aquesta possibilitat ha motivat modificacions de crèdit a diversos ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, entre ells el d’Onil. La Corporació Municipal ha aprovat en plenari destinar 4 milions d’euros del seu romanent a desenvolupar projectes considerats necessaris per a la vila de les nines. Serà durant el 2021 i gràcies a una possibilitat que permetrà substancials millores urbanes, a més de generar moviment econòmic i crear ocupació, tant a Onil com al seu entorn; i podria no ser la darrera modificació creditícia.

Una bona part d’eixos 4 milions ‘extra’ amb que comptarà l’Ajuntament d’Onil enguany aniran destinats a obres de millorar del paviment i les voreres del casc urbà, així com a la reparació de camins del terme municipal. També destaca el projecte d’enderrocament de l’antic Hotel Onix -en ple centre de la població-, per a construir un edifici integrat en l’entorn que valga tant per a oficines municipals com per a establiment hoteler. Les inversions proposades també permetran consolidar el Monestir de Montserrat -que es troba en risc de fallida-i redactar el seu Pla Director.

La modificació de crèdit aprovada arriba a tots els departaments en que està dividida l’acció de l’Ajuntament d’Onil, que encara té més de 3 milions en romanent després d’haver liquidat els pagaments per sentències com la dels Salcedo, que ascendien a més de 8 milions d’euros.