Home Destacats El plenari d’Alcoi aprova modificar el PGOU per a integrar la Colònia...

El plenari d’Alcoi aprova modificar el PGOU per a integrar la Colònia Aviació en Santa Rosa

0
SHARE

Alcoi comptarà amb més de 7.500 m2 de superfície per a cobrir les necessitats d’equipaments urbans i serveis que porten anys reclamant els veïns del barri de Santa Rosa. Tot després de l’aprovació definitiva en el plenari extraordinari celebrar aquest 8 d’octubre, que ha aprovat modificar el PGOU alcoià per a permetre la creació d’una nova zona al barri. Defensa invertirà mig milió d’euros per a rehabilitar unes instal·lacions que des d’ara pertanyeran a Alcoi.

Al 2017, el Ministeri de Defensa i l’Ajuntament d’Alcoi signaven el conveni mitjançant el qual la ciutat dels ponts podria integrar la Colònia Aviació en el barri de Santa Rosa. Aquesta zona de la població albergava als pilots i el personal de la base aèria d’Aitana, ubicada a uns quants quilòmetres de la capital de l’Alcoià. Però la infraestructura militar jo no té el mateix ús que anys enrere, pel que la Colònia Aviació ha perdut bona part dels seus inquilins, i del seu manteniment. El conveni permetria a Alcoi sumar 7.500 m2 dels 60.000 que avarca la colònia per a equipar un dels seus principals barris amb les necessitats que han detectat els propis veïns.

Ara, el plenari alcoià ha donat llum verda a la modificació del PGOU que permet encetar el projecte de reurbanització de la zona. Passarà a formar part del barri de Santa Rosa, un dels més grans i poblats de la ciutat, i al temps un dels que menys equipaments socials, culturals i esportius gaudeix. La redacció del projecte correrà a càrrec de l’Institut d’Habitatge, Infraestructures i Equipament de Defensa (Invied) després d`haver transcorregut el període d’exposició pública aprovat el passat mes de maig a la ciutat dels ponts.

El projecte només ha rebut una al·legació que no ha suposat cap modificació en el mateix més enllà de tenir en compte la rehabilitació dels edificis on vivien els militars de la base aèria. El propi Invied redactarà ara el projecte, que inclou una re parcel·lació per a dotar de terrenys al barri de Santa Rosa. Sobre ells, l’Ajuntament dotarà els serveis que el procés participatiu del 2018 dut a terme amb els veïns va establir. Així, Santa Rosa comptarà, una vegada executats els treballs, amb més places d’aparcament, un centre social o una nova piscina municipal.

Serà després de que Defensa haja invertit vora mig milió d’euros per dur a terme les accions que recuperen la Colònia Aviació per ús públic a Alcoi. Fins ara, la zona estava vetada i regida per l’Exèrcit de l’Aire. Ara, permetrà cobrir les demandes dels veïns del barri alcoià de Santa Rosa.