Home Alcoià El plenari del Consell a Castalla desbloqueja obres a la depuradora...

El plenari del Consell a Castalla desbloqueja obres a la depuradora d’Alcoi i inverteix en Ibi

1883
0
SHARE

El Consell de la Generalitat Valenciana ha celebrat aquest divendres el seu plenari a Castalla, on ha lamentat que el PP faça ús del valencià per a enfrontar i no per a enriquir a la ciutadania. També ha aprovat reprendre les obres de la depuradora d’Alcoi i inversions en infraestructures esportives d’Ibi. Diversos consellers han visitat les poblacions de la zona.

El Consell de la Generalitat Valenciana celebra esporàdicament els seus plenaris a diferents poblacions de tot el País Valencià amb l’objectiu d’apropar la gestió als valencians. Hui ha sigut el torn per a la ciutat de Castalla, que ha donat cabuda a tots els membres del Govern del Botànic per a acordar els principals punts en que cada conselleria ha de dur a terme tasques. Bona part de l’atenció ha estat centrada en el recurs judicial presentat pel PP per a que els ciutadans no puguen executar tràmits amb l’administració regional en llengua valenciana, sinó en castellà.

Els populars han rebut dures crítiques per part de la portaveu del Consell, Mònica Oltra, que ha lamentat que els conservadors utilitzen la riquesa lingüística del País Valencià, amb dos llengües oficials, per enfrontar en lloc de per a enriquir. El Consell també ha desbloquejat les obres de la depuradora d’Alcoi, destinades a fer possible l’ús de les aigües depurades per a la indústria de la zona. Un fet que no és possible encara, afirmen, degut a la manca d’inversions dels anteriors governs, que va provocar la retirada del constructor en no rebre els 2,62 milions en que està estipulat el cost dels treballs. Es tracta d’unes obres que no han donat ni un pas endavant a pesar d’estar plantejades de del 2011. D’altra banda, el govern del Botànic també ha aprovat obres per a l’Estadi Vilaplana Mariel d’Ibi, amb una inversió de 162.000 euros i destinades a millorar l’accessibilitat del camp, la il·luminació i la climatització dels vestidors.

La Generalitat ha celebrat el plenari a Castalla aprofitant que des de hui es du a terme en ella, a més de en Biar, el Seminari de Govern que cada 6 mesos avalua el compliment dels objectius del Govern del Botànic. Una cita que mantindrà a bona part de l’executiu valencià a l’interior de la província d’Alacant durant tot el cap de setmana i que forma part de l’objectiu de bon govern que es va marcar a principis de legislatura el propi Consell.

En acabar el plenari, diferents consellers han estat a localitat com Alcoi, Ibi i Onil per a parlar de sanitat, justícia i economia respectivament a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.