Home Alcoi El PP critica la poca implicació i la manca d’execució dels Pressupostos...

El PP critica la poca implicació i la manca d’execució dels Pressupostos Participatius a Alcoi

570
0
SHARE

El Partit Popular d’Alcoi ha demanat canvis en el model de pressupostos participatius. La regidor Amalia Payá recalca que l’actual sistema no està tenint el resultat esperat, amb una participació baixíssima que ronda el 2,5% de la població de la ciutat. En 2017, l’any amb més participació, només es va aconseguir un 4,43% de la població, amb una participació d’al voltant de 2.600 persones.

El PP veu necessari obrir un debat entre totes les formacions polítiques per a reorientar el model amb l’objectiu d’augmentar la participació dels veïns. “Creiem que els pressupostos participatius haurien d’orientar-se directament a àrees per a tindre en compte als col·lectius que treballen dia a dia en cadascuna d’elles”, ha manifestat la regidora popular Amalia Payá. L’edil considera interessant “vincular als col·lectius de la nostra ciutat com a primer pas perquè els ciutadans es motiven i participen en l’elaboració del pressupost”.

Per a incentivar la participació, a part del model, Payá considera “absolutament necessari” que els projectes aprovats es realitzen. “La majoria de les propostes acordades pels pocs veïns que participen són encara fum, la qual cosa desmotiva encara més als qui tenen interés per aquest sistema”.

Projectes pendents des de 2014

La regidora conservadora recalca que la “baixa execució” dels projectes aprovats en els pressupostos participatius crea desil·lusió i, com a conseqüència, un descens en la participació. “Aquesta escassa participació deslegitima els pressupostos i els converteix en un fracàs”, manifesta Payá. Segons explica, existeixen importants projectes pendents de realitzar d’anys anteriors.

Com a exemples, cita l’anunciat espai de concerts amb capacitat per a 400 persones, pendent des de 2014; el centre cívic per als barris de l’Eixample i Santa Rosa, amb una partida reservada de 241.000 euros des de 2015, o el pas per a vianants sota el pont de Cervantes, pendent des de 2016 amb una reserva de 110.000 euros. “No podem defraudar les expectatives dels veïns que s’impliquen aportant proposades per a la ciutat. Si no les atenem difícilment podrem aconseguir més participació”, raona la regidor.