Home Alcoi El PP d’Alcoi pretén dur al Ministeri d’Hisenda el cas de les...

El PP d’Alcoi pretén dur al Ministeri d’Hisenda el cas de les multes de la conversió en zona de vianants

564
0
SHARE
La Plaça d'Espanya d'Alcoi durant un dels moments de la primera fase de la peatonalització
La Plaça d'Espanya d'Alcoi durant un dels moments de la primera fase de la peatonalització

El Partit Popular d’Alcoi pretén denunciar al Ministeri d’Hisenda l’arbitrària imposició de multes per la conversió en zona de vianants del Centre en les que només va sancionar 232 de les més de 37.000 infraccions registrades entre abril i setembre de 2021. A pesar que la denúncia del PP va ser arxivada per Tribunal de Comptes com que no es va apreciar cap infracció per abast, és a dir, saldo deutor injustificat d’un compte, el PP pretén continuar endavant.

Segons el Partit Popular, el Tribunal de Comptes “es va basar en l’informe del Ministeri Fiscal per assenyalar que correspon al mateix Ajuntament d’Alcoi la competència per a investigar els fets denunciats per l’Actor Públic mitjançant la tramitació del corresponent expedient administratiu, al qual s’aplicaria la regulació continguda en el Reial decret 700/1988, d’1 de juliol, sobre expedients administratius de responsabilitat comptable derivats de les infraccions previstes en el títol VII de la Llei General Pressupostària”.

No obstant això, el PP assegura que el tribunal apunta a possibles infraccions per responsabilitat comptable i que “va obrir opció a demanar una investigació al ministeri”. El PP assegura que, “segons article 180 de la Llei General Pressupostària, aquest supòsit és l’únic sobre el qual el Tribunal de Comptes té competències” i per això, “ha possibilitat derivar el cas al Ministeri d’Hisenda”. Els populars asseguren que “aquest ministeri si és competent per a resoldre en la resta d’infraccions tipificades en l’article 177.1 de la Llei General Pressupostària, a través d’un expedient de responsabilitat comptable, sent un menyscapte de fons públics”.

El PP explica que busca “exercir el dret a posar les pràctiques del PSOE en coneixement del Ministeri d’Hisenda davant la possible existència d’infraccions”. Enrique Ruiz, Portaveu del PP d’Alcoi, assegura que “la Fiscalia assenyala a l’Ajuntament perquè tramite davant el Ministeri d’Hisenda una investigació sobre per què l’Ajuntament va deixar d’ingressar prop d’un milió d’euros”. Ruiz dubta que “el Govern del PSOE s’atrevisca a demanar a Hisenda que li investigue per a saber per què va perjudicar l’Ajuntament sancionant únicament a qui li convenia”.