Inici Alcoià El PP reivindica ara les inversions que li reclamàven els ara partits...

El PP reivindica ara les inversions que li reclamàven els ara partits del Botànic per a la línia fèrria Alcoi-Xàtiva

244
0
COMPARTIR

Les comarques de la muntanya alacantina tenen una clara deficiència en quant a les connexions ferroviàries. A hores d’ara només hi ha una forma d’arribar a València en tren, i és des d’Alcoi; cap a Alacant no existeix cap connexió fèrria. La línia, que pertany a les Rodalies, és històricament deficitària i porta vora 4 dècades esperant inversions que la facen utilitzable per part de la ciutadania.

Durant anys, la demanda d’inversions ha sigut un dels principals cavalls de batalla per a partits com PSPV, Compromís o Podem, que a hores d’ara integren el Govern del Botànic. Llavors, qui ostentava el govern -tant nacional com valencià- era el PP. Ara, les tornes han canviat i els conservadors es troben a l’oposició a totes dos càmeres, pel que la demanda d’inversions en la línia fèrria Alcoi-Xàtiva és ara un dels seus arguments per a atacar a les formacions progressistes.

Ho han fet amb una trobada de diputats -nacionals i regionals- i portaveus populars a Ontinyent, on han reivindicat dotacions pressupostàries per a la infraestructura. Al mateix temps -i a pesar dels anys de crítiques i dels incompliments del pacte entre Foment i Generalitat que governava la formació popular per a invertir 40 milions d’euros a principis de l’anterior dècada en la línia-, des del PP han defensat les seues actuacions inversores en ella.

De fet, les darreres inversions en la infraestructura es van registrar en 2017 i 2018, quan el Ministeri de Foment va invertir vora 6 milions d’euros en la línia Alcoi-Xàtiva. A dia de hui les inversions han desaparegut dels pressupostos autonòmics, pel que els conservadors també han criticat al Pacte d’Alcaldes -tots ells socialistes o de Compromís- amb el que els primers edils de les poblacions que recorre la línia pressionàven per a obtenir finançament per a ella. Un pacte, afirmen des del PP, que ara està aturat, pel que el qualifiquen d’instrument d’utilització política interessada.