Home Alcoi El procés de peatonalització del Centre d’Alcoi començarà el 29 de març...

El procés de peatonalització del Centre d’Alcoi començarà el 29 de març amb restriccions al trànsit rodat

682
0
SHARE

La peatonalització del barri Centre de la ciutat d’Alcoi és una de les prioritats de l’equip de govern alcoià en la present legislatura. Es tracta d’una de les potes importants de l’estratègia de transformació de la capital de l’Alcoià seguint els paràmetres de la ciutat intel·ligent (Smart City). El procés -que ja ha sigut aprovat definitivament al plenari tot i haver rebut més de mil al·legacions per part de veïns i comerciants de la zona- preveu transformar el casc antic alcoià en una zona peatonal que afavorisca als vianants.

El primer pas ja s’ha donat amb les obres que han deixat sense trànsit per exemple la Plaça Ramón i Cajal, al costat de la Glorieta. No obstant, el punt d’inflexió tindrà lloc a partir del 29 de març, quan l’Ajuntament començarà a restringir la circulació del trànsit rodat per les principals artèries del Centre d’Alcoi. Així, els carrers Sant Llorenç i Sant Josep seran els primers que deixaran de tenir cotxes a aquesta zona, mentre Sant Nicolau -una de les vies principals del barri- quedarà només en sentit pujada cap al Camí. Tant els cotxes que arriben des d’aquesta zona com els que ho facen des del Pont se Sant Jordi seran desviats per a evitar el seu pas per l’entor de la Plaça d’Espanya i els carrers que l’envolten. Altra de les novetats importants serà el doble sentit de circulació que s’implantarà a l’Avinguda País Valencià.

Una de les principals reclamacions de veïns i comerciants respecte a la peatonalització del Centre d’Alcoi és com accedir a les seues llars i negocis. Aquelles persones que estiguen en aquesta situació tenen obert des d’aquest 1 de març el període per a demanar els permisos pertinents. La peatonalització, a banda de reduir la contaminació al casc antic alcoià, també millorarà l’accés als comerços de la zona a través de la reducció del fluxe de vehicles, que passarà dels 11.000 actuals a uns 1.500 amb aquestes mesures.

En total seran una vintena de carrers els que es vegen afectats per aquest canvi en la filosofia urbana que vol aplicar l’Ajuntament d’Alcoi. Tots ells envolten la zona més antiga de la ciutat dels ponts, que tindrà que articular mesures per a evitar retencions en el trànsit en els voltants del casc antic.