Home Alcoià El projecte per a convertir la CV-60 entre Alcoi i Gandia en...

El projecte per a convertir la CV-60 entre Alcoi i Gandia en autovia comença a prendre forma

571
0
SHARE

La Conselleria de Política Territorial de la Generalitat Valenciana ha aprovat definitvament el projecte que ha de millorar la comunicació per carretera entre l’interior nord de la província d’Alacant, l’interior sud de la de València i la costa sud valenciana. En aquesta zona es troben les conegudes com a Comarques Centrals Valencianes, un motor econòmic industrial per a tota la Comunitat que porta anys reivindicant millors vies de comunicació.

Ara, Obres Públiques ha donat llum verda a un projecte que preveu la inversió de 65 milions d’euros per part de la Generalitat. Amb ells, es duplicarà la capacitat de la carretera CV-60 per a passar d’un a dos carrils per sentit, alleugerant l’habitual trànsit dens que registra aquesta via. El tram que comprèn està composat per més de 23 quilòmetres, i a banda de duplicar la capacitat de la carretera, també permetrà enllaçar amb l’A7 i la N-332. Totes dos recorren la costa i, fins l’execució del projecte, no comptaran amb un enllaç directe amb la CV-60.

Aquestes obres ajudaran a incrementar la seguretat vial en un tran que és d’elevada concentració d’accidents degut a l’elevat trànsit que circula per ella. Paral·lelament, els treballs també permetran la creació d’un carril bici que fomente la mobilitat sostenible entre aquestes comarques. Aquest projecte dona resposta a una reivindicació històrica de les comarques de la muntanya alacantina, al mateix nivell que la de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva.