Home Agres El PSOE guanya a la majoria de poblacions de l’interior i PP...

El PSOE guanya a la majoria de poblacions de l’interior i PP guanya a Castalla i Banyeres

1121
0
SHARE

El 10 de novembre ens deixa unes eleccions atipiques, unes eleccions diferents, perquè son les segons que es produeixen en un mateix any i perquè la nova dreta ha aparegut amb molta força multiplicant els resultats d’abril en més d’un 100%. A les comarques de l’Alcoià i El Comtat podem fer varies apreciacions destacades. Per una banda, el PSOE, al igual que al comput nacional, es la força més votada a la majoria dels municipis, seguides de PP i VOX respectivament, que els han seguit a les urnes. Cal afegir que Ciutadans ha sofrit un dur colp a quasi tots els municipis, ja que a les anteriors eleccions superava al PP en moltes localitats, i aquesta nit ha ocupat llocs intermedis o cuers per darrere de PP, VOX i Unides Podem. Unes eleccions on el PP sols ha aconseguit guanyar a Banyeres de Mariola i Castalla, i on VOX ha aconseguit ser la 3ª força més votada a la majoria dels pobles.

En quant a la provincia es refereix, dades molt similars: PSOE 238.693 vots (4 escons), PP 206.558 (3 escons), VOX 166.770 (3 escons), Unides Podem 107.672 (1 escó) i Ciutadans 68.649 (1 escó).

Cal recordar que la única representació que tindrem al congrés de les nostres comarques serà l’alcoiana Patricia Blanquer, que anava com a número 2 del PSOE per Alacant.

En definitiva, una jornada amb prou normalitat, de la que hi ha que destacar el triomf del PSOE, la pujada de VOX, el bac de Ciutadans i una participació en decadència.