Home Destacats El PSPV arrasa a Alcoi, Cocentaina i Onil mentre Serralta revalida el...

El PSPV arrasa a Alcoi, Cocentaina i Onil mentre Serralta revalida el triomf del PP a Ibi

726
0
SHARE

La jornada electoral del 26M ha deixat darrere de sí una senda continuista en la major part dels Ajuntaments de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla, on la majoria dels primers edils ha vist reforçada la seua tasca. És el cas d’Alcoi, Ibi, Cocentaina, Castalla i Onil, on els alcaldes de la vigent legislatura podran governar en la vinent. El denominat ‘Efecte Alcalde’ ha atorgat, inclús, sorprenents majories absolutes a diferents poblacions.

Després de dos setmanes d’intensa campanya electoral, les poblacions que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han elegit als que seran els seus responsables municipals durant els propers 4 anys. Ha sigut en una jornada frenètica en la que s’ha consolidat el poder d’atracció de vots i la inèrcia positiva de les formacions polítiques que han ostentat les respectives alcaldies a cada població. Excepte contades excepcions, pràcticament totes les poblacions de la muntanya han donat més suport si cal als encara vigents alcaldes 2015-2019.

Una prova és la ciutat d’Alcoi, on el PSPV de Toni Francés ha arrasat, triplicant el nombre de vots de la segon força al Consistori, paper que retorna al PP de Quique Ruiz. Ara bé, els 12 regidors aconseguits pels socialistes són garantia sobrada per a governar de nou en minoria, amb només un vot necessari per a aprovar mesures. Tot després d’unes eleccions que han castigat a Compromís i la divisió de l’esquerra alcoiana, facilitant també l’entrada d’un regidor de VOX al Consistori.

Situació similar ha viscut el PP de Rafa Serralta a Ibi, que ha augmentat en 3 regidors la seua representativitat al plenari, pel que governarà amb majoria absoluta. Només 4 de les 10 formacions que participaven als comicis a la vila joguetera han aconseguit representació, quedant fora Compromís i EU en favor de l’entrada dels independents de Som Ibi.

A Cocentaina, la socialista Mireia Estepa ha guanyat els comicis augmentant la representativitat del PSPV en un regidor, el mateix que perden Compromís i PP en favor de l’augment de Ciutadans, mentre Podem es manté.

A Castalla, Ciutadans ha revalidat la victòria electoral de la mà d’Antonio Bernabeu amb un regidor més. PSPV i PP perden dos edils cadascun mentre la dupla Compromís-EU es converteix en la segon força al consistori castellut

Altra de les grans triomfadores de la nit electoral ha sigut Humi Guill, que ha arrasat aconseguint 9 dels 13 regidors de l’Ajuntament d’Onil per als socialistes colivencs.

A Muro, Compromís ha sigut la força més votada per davant del PP, tot i que, en principi, haurà de buscar pactes per a governar, previsiblement amb forces d’esquerra ja que PP i C’s no sumen.

Els dos grans partits es reparteixen la resta de les alcaldies a la major part de les poblacions de l’interior alacantí amb menys habitants, a excepció de comptades excepcions de partits independents que s’han alçat amb la victòria electoral.