Home Alcoi El rector de la UPV signa dos convenis de col·laboració per a...

El rector de la UPV signa dos convenis de col·laboració per a la renovació d’activitats de l’Aula Fundació Caixa Ontinyent i la creació de l’Aula Vegetal Welfare ERUM-IOT

0
SHARE

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), José E. Capilla, ha signat aquest dimarts sengles convenis de col·laboració amb la Fundació Caixa Ontinyent i amb les empreses ERUM DYNAMIC SOLLUTIONS i IoT SYNERGY INVESTMENT per a la posada en marxa de projectes i iniciatives formatives, tecnològiques i d’atracció de talent per a la pròpia Universitat i el teixit industrial de les Comarques Centrals.

A l’acte, celebrat al Campus d’Alcoi de la UPV, han assistit, a més del rector, la vicerectora d’Ocupació i Formació permanent, María Dolores Salvador; el director del Campus de la UPV, Pau Bernabeu; Álvaro Soler i Juan Manuel Erum per part de IoT SYNERGY INVESTMENT i ERUM, respectivament; el president de Caixa Ontinyent, José Pla i el subdirector de Càtedres del Campus, Javier Silvestre.

El rector de la UPV, José E. Capilla, ha agraït a les entitats signants dels respectius convenis la seua implicació en el territori i la seua col·laboració decidida pel que respecta al foment de la investigació i la convocatòria d’activitats pensades en el benefici de la comunitat universitària i també de les empreses.

La UPV ha renovat el conveni amb la Fundació Caixa Ontinyent, que té com a objecte la creació d’un laboratori de disseny i fabricació digital, un laboratori de robòtica educativa, un laboratori relacionat amb la indústria 4.0 i un laboratori d’emprenedoria i generació espontània al Campus d’Alcoi, obert a la Comunitat universitària, a col·lectius, a empreses i al territori en general. Tot emmarcat en el concepte de FABLAB.

Pel que respecta a la nova Aula Vegetal Welfare-ERUM-IoT té com a objectiu la promoció i desenvolupament de la tecnologia Agrivoltaica en la Societat en general i en concret especialment entre l’alumnat del Campus d’Alcoi de la UPV en tots els aspectes relacionats amb la Mecànica, l’Electrònica, la visió artificial, la Robòtica, la Intel·ligència Artificial i les tecnologies IoT.

Totes aquestes accions perseguiran, a més, atraure talent relacionat amb aquests camps perquè derive en l’empresariat de la zona.