Home Alcoi El respecte a la diversitat sexual, objectiu del nou col·lectiu LGTBI Ponts...

El respecte a la diversitat sexual, objectiu del nou col·lectiu LGTBI Ponts d’Igualtat a Alcoi

1745
0
SHARE

La ciutat d’Alcoi compta des d’ara amb una associació local dedicada a la defensa de la igualtat entre totes les persones, independentment de la seua orientació sexual. Es tracta de l’associació Ponts d’Igualtat, que ha rebut el suport de la Generalitat i la societat alcoiana, presents a la presentació del nou col·lectiu, que complementa a l’associació comarcal LGTBI Mariola.

En ple segle XXI, època en la que la societat del primer món està, teòricament, desenvolupada en tots els aspectes, encara es produeixen diferències entre persones degut a la seua orientació sexual. Moltes persones gays, lesbianes, transsexuals, bisexuals o intersexuals encara han d’enfrontar-se als estigmes socials d’aquelles persones que no transigeixen en quant a les tendències sexuals d’altres persones. Algunes, inclús, s’enfronten a agressions degut a les seues tendències respecte al sexe, a pesar de que el col·lectiu compta, legislativament, amb totes les garanties.

Davant d’aquesta realitat, les persones LGTBI porten anys agrupant-se en associacions amb les que defensar el seus dretes. Entre ells, el més fonamental: la igualtat. A l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla ja existia un grup de persones que van crear una associació comarcal per a des estigmatitzar al col·lecti, conegut com LGTBI Mariola. Ara, a la ciutat d’Alcoi s’ha presentat l’associació local que defensarà la igualtat, i que precisament porta aquesta paraula al nom: Ponts d’Igualtat.

La presentació ha comptat amb el suport de la Generalitat Valenciana, amb el Conseller d’Economia Sostenible Rafa Climent, el Director General d’Igualtat en la Diversitat, i el seu homòleg de l’Observatori contra la LGTBIfòbia. A banda, representants de la política i la societat alcoianes també han mostrat el seu suport a un ens orientat a fomentar que la igualtat impere independentment de l’orientació sexual de cada individu.