Inici Destacats El romanent de tresoreria d’Ibi permet invertir més de 354.000 euros en...

El romanent de tresoreria d’Ibi permet invertir més de 354.000 euros en 8 projectes urbanístics

552
0
COMPARTIR

La baixa econòmica aconseguida mitjançant les adjudicacions de 3 grans obres valorades en prop de milió i mig d’euros a Ibi ha permès a l’Ajuntament re invertir 354.000 euros del romanent positiu de tresoreria. Ho farà en 8 projectes repartits pel casc urbà amb els que el Consistori pretén donar resposta a les demandes de la ciutadania.

D’uns anys a aquesta part, les administracions locals han hagut de fer un gran esforç per a restringir la despesa que generen i reduir el deute que llastrava els seus comptes. Una mesura a la que les obliga la legislació, i que permet que molts dels ajuntaments estiguin ara en situacions econòmiques idònies, tot i les restriccions a les contractacions i inversions. Pràcticament només els romanents positius de tresoreria obtinguts de la gestió anual poden desembocar en inversions productives per a les localitats, una pràctica ja habitual als ajuntaments de la muntanya.

L’any 2018 ha desembocat de nou en l’obtenció d’estalvi pressupostari per a les arques municipals d’Ibi, pel que enguany, l’Ajuntament tindrà capacitat per a invertir. Ho farà amb més de 354.000 euros provinents de les baixes econòmiques sol·licitades a les empreses executores de 3 grans projectes a la localitat. Amb aquesta quantitat, el Consistori tindrà capacitat per a dur a terme fins a 8 projectes urbanístics per tot el casc urbà de la població. Es tracta de treballs que ja van ser anunciats en 2018 com a re inversions per a cobrir demandes de la ciutadania.

Els treballs que van a dur-se a terme en el Barri Sant Miquel, Avinguda d’Alcoi, la Plaça La Sarga o el barri Sant Jaume, en els que l’Ajuntament ha invertit vora 1.450.000 euros, han registrat una baixa econòmica que permet invertir 354.000 euros més en projectes per a Ibi. Amb ells, els milloraran les instal·lacions del Poliesportiu, es crearà una pista de patinatge, es condicionarà l’Av. De la Província, es millorarà la pavimentació en diferents carrers i es duran a terme obres d’accessibilitat a la Plaça dels Geladors. Tot en un any en el que Ibi ha dut a terme una tasca titànica amb la nova Llei de Contractació, arribant a executar tots els projectes previstos.

Els 8 projectes a executar amb el romanent de tresoreria responen a necessitats traslladades pel veïnat a l’Ajuntament iberut.