Home Alcoià El sector del metall de les comarques alerta del seu col·lapse si...

El sector del metall de les comarques alerta del seu col·lapse si continua l’augment dels preus de les matèries primes

0
SHARE
Una empresa del metall ubicada a la muntanya alacantina.

ASEMAC -Associació d’Empresaris de l’Metall de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla-, entitat dependent de la Federació d’Empreses de l’Alcoià i el Comtat (FEDAC) ha celebrat la seva periòdica reunió de treball per tractar de buscar solució als problemes que afecten aquest sector tan important a les comarques. L’assumpte que més preocupa el sector és l’augment desorbitat dels preus dels metalls que estan afectant molt seriosament a l’augment dels costos dels processos productius.

Alfonso Díaz, gerent d’Indústries Seguí i President de ASEMAC, assegura que “ens enfrontem a un seriós problema no només per tos projectes que no podem fer ja que estan augmentant el seu preu. Els nostres clients no els poden afrontar i aquesta amenaça es va convertir en falta de proveïment amb tos greus problemes que això pot comportar per a tot et sector i la supervivència de les nostres empreses i dels llocs de treball”.

Les dades parlen i els oferits per la borsa de metalls de Londres (www.lme.com) reflecteixen que, a principis de maig, s’ha registrat un augment del 69% de el preu de l’alumini i d’un 97% de l’acer. Aquests preus, lamentablement, van pujant i es desconeix quan serà la seua desacceleració. Unes xifres inassumibles per al procés de producció de les empreses de ASEMAC.

L’augment de preu no és un problema aïllat. Els empresaris han de renegociar dates de lliurament amb clients i proveïdors, ja que els terminis per aconseguir material han augmentat en mesos. És clar que els efectes de la pandèmia mundial han estat claus per a aquesta situació. Altres factors que també han influït són que el nombre de viatges que realitzen les navilieres ha baixat i ha encarit el preu dels transports.

Des d’ASEMAC es té la certesa que, “d’allargar-se molt més aquesta situació, pot produir-se una situació de col·lapse amb la corresponent pèrdua de comandes i i fins i tot el tancament d’empreses”.