Home Destacats Penàguila acull la presentació de l’estratègia contra el despoblament de la Generalitat...

Penàguila acull la presentació de l’estratègia contra el despoblament de la Generalitat Valenciana per a l’interior

0
SHARE

El despoblament és un dels principals problemes als que s’enfronten les localitats situades en l’àmbit interior de la Comunitat Valenciana. La pèrdua de població que pateixen des de fa dècades provoca que no solament tinguen cada vegada menys habitants, sinó que aquest fet derive en una pèrdua de serveis que acaba agravant el problema. Durant anys, aquestes poblacions -que a la muntanya alacantina es concentren a la comarca del Comtat- han anat perdent aules educatives, consultoris d’Atenció Primària i inclús serveis bancaris.

No obstant, la Generalitat Valenciana ha activat en la present legilatura l’Estratègia Valenciana contra el Despoblament que articula l’Agència Antidespoblament (Avant). Una estratègia que passa per posar en valor les possibilitats que ofereixen les localitats d’interior en l’àmbit rural, sobre tot en quant a qualitat de vida. Es tracta d’una estratègia que abasta diferents àmbits, com el de l’educació, la mobilitat o el turisme, i que pretén posar a l’abast dels ajuntaments més menuts eines per a fer les seues poblacions més atractives.

L’Estratègia contra el Despoblament que ha presentat Avant a Penàguila facilitarà també als ajuntaments una nova eina. Es tracta de la pàgina web de l’agència, que aglutina les dades de totes les poblacions immerses en l’estratègia. No solament aporta informació i visibilitat, sinó que vol possibilitar la difusió d’ofertes laborals i contractes -públics i privats- que es donen a aquestes poblacions. Mitjançant aquesta plataforma es vol facilitar la tasca als consistoris afectats pel despoblament, als que, a més, es demana que traslladen a Avant les seus inquietuds.

Representants polítics de l’Alcoià i El Comtat i dels principals departaments implicats en l’Estratègia contra el Despoblament han estat presents en la presentació.